2023. december 1. péntek | Elza
Peca+

Videó: húszezer literes cápaakváriumot alakítottak ki a nappaliban

Videó: húszezer literes cápaakváriumot alakítottak ki a nappaliban

Komoly kritikákat kapott egy ausztrál TikToker, @thegyp_aus, aki egy óriási cápatartályt szereltetett fel a nappalijában – írja az Insider alapján az rtl.hu.

A feltöltött videókban látható, hogy a férfi eteti a cápákat, tisztítja az akváriumot, illetve további tengeri állatokkal bővíti azt.

Az egyik legnépszerűbb videóban – amelyet eddig mintegy 40 millióan láttak – a férfi egy Port-Jacksoni cápát tesz a tartályba, és dokumentálja, ahogy azt majdnem megeszi egy óriás fűrészes sügér. 

Az Insider szerint a videók vegyes kritikákat kaptak, egyeseket lenyűgözött az újdonság, mások pedig állatkínzással vádolják a férfit. 

@thegyp_aus Port jackson shark vs White tip reef shark and Grouper… @thegyp_aus (INSTA) and @thegyp (SNAPCHAT) #portjacksonshark #grouper #sharktank #homeaquarium #whitetipshark original sound - TheGyp_Aus

„Elképesztő az akváriumod! Egész nap tudnám bámulni” – írta egy kommentelő, egy másik pedig hozzáfűzte: „a tartály túl kicsi ezeknek a cápáknak. Kérlek, szerezz egy sokkal nagyobbat”. 

A mintegy húszezer literes tartályban jelenleg tizenegy cápa él, és más tengeri élőlények is, köztük murénák és ráják. A TikToker férfi az Insidernek elmondta, hogy „a kritikusok egyszerűen csak irigyek”. 

„Az emberek gyorsan ítélkeznek. De ezek az emberek képmutatók, akik állatkertekbe járnak és pénzt fizetnek azért, hogy ketrecben tartott állatokat lássanak” – mondta a férfi, aki nem akarta elmondani a valódi nevét.

Hozzátette, hogy a cápákat a kicsinyeinek tekinti, és úgy bánik velük, „mint bármelyik kutyabarát” a kutyáival. „Sőt, azt hiszem, én jobban csinálom” – mondta.

Szerinte az akvárium jelenlegi mérete tökéletes a cápák számára, és rendszeres vízcserével biztosítja az állatok számára a tökéletes életkörülményeket.

@thegyp_aus My marine family #aquarium #sharks #eels #sharktank #beatingtheodds #happyfamily original sound - TheGyp_Aus

Az állatvédők azonban aggódnak. „Ez a projekt a hiúságról szól és semmi köze a halakhoz vagy a cápákhoz” – kommentálta az esetet Naomi Rose tengeri emlősökkel foglalkozó tudós az Insidernek. 

„Túl sok a hal és a cápa egy ekkora térben. Már az is világosan mutatja, ahogy úsznak: a tér nem elég nagy a számukra” – folytatta. 

A tengerbiológus szerint, ha az emberek azt akarják, hogy a férfi abbahagyja, nem lenne szabad nézni a videóit. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: thegyp_aus TikTok képernyőfelvétel)