2022. január 18. kedd | Piroska
Versenyek

241 csapat nevezett a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupára

241 csapat nevezett a Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupára

24 országból 241 csapat vesz részt a már hetedik alkalommal rendezésre kerülő Nemzetközi Balatoni Pontyfogó Kupán (IBCC). A verseny végén több kategóriában 50 együttest díjaznak majd. 

Alig, hogy véget ért a világ leghosszabb (187 órás) horgászversenye, a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen (NBBH), már is itt a következő rangos megmérettetés. 

A veol.hu tudósítása szerint az október 24. és 30. között zajló IBCC rendezvényközpontja a Hotel Club Tihany lesz, ott tartják a nyitó ceremóniát is október 23-án, szombaton. 

A 2021-es pontyfogó kupán a Balaton alacsony vízállása miatt a maximális behúzó távolság 500 méter lesz az északi és a déli parton egyaránt, szemben az NBBH-val, amelynek szabályai szerint a behúzási távolság 1500 méter volt.

A horgászok részére két versenyt is hirdetnek: egyrészt díjazzák a legjobb csapatokat a fogott pontyok összsúlya, illetve, az öt legnagyobb hal összsúlya alapján is. A verseny során a balatoni versenypályát kilenc szektorra osztották, amelyeken 22-25 csapat versenyez, és díjazzák a szektorok első három helyezettjét is. 

Emellett a legnagyobb tő-, illetve tükörponty is kategóriát kapott a versenyen. Összesen közel 50 csapatot jutalmaznak majd a VII. IBCC-én, amelynek főtámogatója az Egy a Természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás.

Az NBBH-n kétszer is sikerült megdönteni a kilenc éve zajló sorozat rekordhalát, mindkétszer 30 kiló fölötti ponttyal. A második rekordöntés nemcsak a fődíjat jelentette a győztes, Nash Hungary Teamnek, hanem extra félmillió forintot is. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: ibcc.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!