2022. május 21. szombat | Konstantin
Versenyek

A 10. helyen végeztek a magyarok a pergető világbajnokságon

A 10. helyen végeztek a magyarok a pergető világbajnokságon

Április 30-án és május 1-jén Olaszországban, a Biferno-folyó adott otthont a XIX. parti pergető horgász világbajnokságnak, amelyen a magyar válogatott a 10. helyen végzett.

Az első napon remekül teljesítettek a magyarok, és az ötödik helyről várhatták a második fordulót, amelyre május 1-jén, vasárnap került sor. 

„Egy nagyon nehéz napon van túl a válogatott, de úgy néz ki, hogy az évek óta tartó kemény munka nem volt hiábavaló. Az A szektorban Gégény Viktor 7. helyen zárt 23 hallal. A B szektorban Radácsi Gábor szintén egy 7. helyet ért el 17 fogott hallal. A C szektorban Kovács Tamás 5. lett 17 hallal. Végül, de nem utolsó sorban Fürtös Attila 4. helye a D szektorban 19 hallal óriási bravúrnak számít” – jelent meg az első forduló értékelője a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) közösségi oldalán. 

A vasárnap sajnos már nem sikerült olyan jól a magyar válogatottnak, mint a szombat, és így a 10. helyen zártak a 14 nemzetes mezőnyben. 

A világbajnokságot a házigazda olaszok nyerték, a második Szlovákia, a harmadik Lengyelország lett. 

Egyéniben a mieink közül Kovács Tamás végzett a legjobb helyen, 25. lett. Fürtös Attila a 33., Gégény Viktor a 34., míg Radácsi Gábor a 43. pozícióban zárt. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)