2021. december 4. szombat | Barbara, Borbála
Versenyek

A finomszerelékes válogatott szövetségi kapitánya is benevezett az I. Vacogó Kupára

A finomszerelékes válogatott szövetségi kapitánya is benevezett az I. Vacogó Kupára

A tiszakécskei II-es Holt-Tisza versenypályáján rendezték meg 78 versenyhorgász részvételével az I. Vacogó Kupa névre keresztelt horgász megmérettetést november 21-én, vasárnap. Sok neves horgász, köztük Szénási Béla, a finomszerelékes magyar horgászválogatott szövetségi kapitánya is benevezett.

A Kécskei Krónika beszámolója szerint a horgászverseny résztvevői két kategóriában indulhattak, a profik rakós és match botokkal próbálkoztak minél több halat a szákba terelni, még az amatőr kategóriába nevezők zömében feederbottal próbálkoztak, method vagy hosszúelőkés technikával.

A viadal nagy ködben kezdődött el, ám ahogy telt-múlt az idő, a napsugarak is előbújtak. November végéhez közeledve is viszonylag enyhe idő volt. Sokakról lekívánkozott a kötöttsapka és a nagykabát déltájban.

A versenyt eredményhirdetés és ízletes ebéd zárta. Jól esett a babgulyás a horgászoknak a szabadlevegőn eltöltött órák után.

A Vacogó Kupán a finomszerelékes magyar horgászválogatott szövetségi kapitánya is horgászbotot ragadott. Szénási Béla a profik között indulva 3890 grammos teljesítményt ért el, mindössze 370 grammal maradt le a dobogóról, és zárt végül negyedikként.  

„Megtiszteltetés, hogy újra itt lehettem. Ez a pálya rendkívül jó, amit bizonyít az, hogy ilyen időben is születtek 7-8 kilós fogások. Annak örülök, hogy itt nem az dönt, hogy valaki fog 2-3 darab pontyot, hanem fogni kell 30-40 keszeget, kárászt a sikerhez” – nyilatkozta a szövetségi kapitány a Kécskei Krónikának.

Szénási Béla hozzátette, évek óta azt látja, hogy ez a versenypálya megüti a nívót, „Támogatom az itteni vezetőket a jövőben is a rangos versenyek szervezésében. Minden feltétel adott ehhez, hiszen a pálya hossza megvan, jól megközelíthető, gyönyörű a környezet és a lebonyolításban résztvevő halőrök is mindig készségesek” – fogalmazott. 

Filyó Tamás, a Tiszakécske és Környéke Sporthorgász Egyesület elnöke szerint a visszajelzések azt tükrözik, hogy szeretik a horgászok Tiszakécskét. 

„Szerbiából és Olaszországból is érkeztek a versenyre. Már a december eleji Mikulás Kupára is sokan feliratkoztak. Sok neves horgász volt ezúttal is az élmezőnyből, mint például Magyar Gábor, Walter Tamás, Újszászi Richárd, Nagy Benedek vagy éppen Szénási Béla szövetségi kapitány” – mondta. 

A versenykiírás szerint összesített eredmények nem születtek, a szektorok 1-3. helyezettjeit díjazták. Fényképek az eseményről ITT találhatók!

Az I. Vacogó Kupa eredményei:

Profi kategória:

,,A” szektor: 1. Veres Gábor 3675 gramm, 2. Walter Tamás 2165 gramm, 3. Nagy Benedek 1565 gramm

,,B” szektor: 1. Lakatos Sándor 4045 gramm, 2. Kassai János 3160 gramm, 3. Holik Delibor 2435 gramm

,,C” szektor: 1. ,,Vanja” 8425 gramm, 2. Barta László 7675 gramm, 3. Dezső Imre 4260 gramm

Amatőr kategória:

,,A” szektor: 1. Szeri Zoltán 2340 gramm, 2. Balla József 2295 gramm, 3. Fekete János 2155 gramm

,,B” szektor: 1. Takács Gábor 3230 gramm, 2. Bódi Csaba 2915 gramm, 3. Bánfi Zénó 2235 gramm

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotónk archív, forrása: Szénási Béla FB-oldala)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!