2024. március 1. péntek | Albin
Versenyek

A hétvégén horgász-világbajnokságot rendeznek Szegeden

A hétvégén horgász-világbajnokságot rendeznek Szegeden

Június 11-én és 12-én Szegeden, a Maty-éri versenypályán rendezik meg a XIV. veterán, a IV. masters és a XXIII. mozgáskorlátozott horgász-világbajnokságot.

„Van programod a hétvégére? Ha nincs, és érdekel a horgász versenysport, akkor egy remek világbajnokságot tudsz élőben megnézni Szegeden!” – írja programajánlójában a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz).

A XIV. veterán, a IV. masters és a XXIII. mozgáskorlátozott horgász-világbajnokságot június 11-én és 12-én a Maty-éri versenypályán rendezik. Az eseményen 24 nemzet 46 horgászválogatottja vesz részt. 

A Mohosz megemlíti, hogy aki ellátogat Szegedre a hétvégén, élőben láthatja Sir Bob Nudd négyszeres egyéni horgászvilágbajnokot. 

A Radecében tavaly világbajnoki címet szerző magyar masters válogatott címvédésre készül, és a veterán, illetve a mozgáskorlátozottak is azon dolgoznak majd, hogy öregbítsék a magyar horgász versenysport hírnevét.  

„Gyertek szurkolni a magyar csapatoknak!” – szól a Mohosz felhívása. 

A vb lebonyolításában közreműködik a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetsége (HECSMSZ).

„Ez egy finomszerelékes horgász-világbajnokság. Maga a finomszerelék azt jelenti, hogy apró horoggal, kis felhajtóerővel rendelkező, vékony úszóval, vékony zsinórral és nagyon érzékeny ólmozással igyekeznek a horgászok a fenéken lakó és víz közt táplálkozó halakat megfogni. A Maty-érből kiindulva valószínűsítem, hogy elsősorban a ponty lesz a célhal” – fogalmazott a Promenád24-nek Oláh Szabolcs, a HECSMSZ elnöke. 

A veterán magyar válogatott: Timár Szabolcs kapitány, Horváth László másodkapitány, Czakó János, Varga József, Timár Gábor, Jónás György, Szénási Béla

A masters magyar válogatott: Timár Dániel kapitány, Baruta Richárd másodkapitány, Ambrus Tibor, Erdei Attila, Heimann József, Papp József, Faragó Róbert, Holler László

A mozgáskorlátozott magyar válogatott: Horváth Gy. Gábor kapitány, Galambos Sándor másodkapitány, Csala Tibor, Jéger Szabolcs, Botos István, Gurisatti Gyula, Jámbor János

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Mohosz)