2021. október 27. szerda | Szabina
Versenyek

Három rekord is megdőlt a IX. RSD Carp Cupon

Három rekord is megdőlt a IX. RSD Carp Cupon

Az RSD CARP CUP ponty- és amurfogó fogó versenyt először 2012-ben rendezték meg. A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség megbízásából hívta életre Hajlemász Attila és Hudomiet János. Az idei versenyen három új rekord is született.


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


A Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség (RDHSZ) beszámolója szerint a verseny egyre nagyobb népszerűségnek örvend. A januárjában kiírt IX. RSD Carp Cup nevezési listája mindössze két nap alatt telt meg, ráadásul tíz feletti tartalékcsapat számmal. 

A IX. RSD CARP CUP ponty- és amurfogó versenyre szeptember 6. és 10. között került sor. A nevezett 42 csapatot a makádi Ezüstparton, valamint a Rózsa-szigeten helyezték el négy szektorra osztva. 

A szervezők a versenyt hírességek megjelenésével is próbálják színesíteni, ebben az évben Bujáki Géza Európa-szerte ismert pontyhorgász tisztelte meg a megmérettetést jelenlétével. A verseny támogatói több mint hárommillió forint értékben ajánlottak fel díjakat.

A 96 órás küzdelem alatt három rekord is megdőlt a sorozat történetében. Idén fogták ki tömegben (1810,83 kiló) és darabszámban is a legtöbb (281) halat, valamint partra került az eddigi legnagyobb példány, egy 22,27 kilós ponty. Az átlagtömeg 6,44 kiló volt, a legnagyobb amur pedig 15,9 kilót nyomott. (A szabályzat szerint csak a három kiló feletti pontyok és amurok számítottak bele a végeredménybe.)

A verseny végeredménye: 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: RDHSZ)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!