2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Versenyek

Kezdés után rögtön 50 kilós harcsát fogtak a palotási versenyen

Kezdés után rögtön 50 kilós harcsát fogtak a palotási versenyen

40 csapattal indult el a harcsafogó verseny a Palotási-víztározón, ahol csak két órának kellett eltelnie ahhoz, hogy partra kerüljön egy 50 kilós példány, amelynél nagyobbat azóta sem sikerült alasztani a 90 órás megmérettetésen.

Idén is nagy sikernek örvend a palotási harcsafogó verseny, amelyre túljelentkezés alakult ki. A 96 órás versenyen végül 40 csapatnak tudtak helyet biztosítani, a küzdelem augusztus 24-én startolt el. 

„Teltház van a tavon, több horgászt már nem is tudnék leültetni” – nyilatkozta a Pecaverzumnak Komáromi Tibor, a Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület elnöke. 

Beszámolt arról is, hogy nagyon jól kezdődött a kupa, mert alig telt el két óra, máris akasztottak egy 50,15 kilogrammosat vízfelszíni harcsázó csővel.

A halnak Szénási László és fia, ifjabb Szénási László örülhetett, akik 20 perces fárasztást követően tarthatták kezükben az óriási példányt.

Ők ezzel jelenleg vezetik is mezőnyt, de vasárnapig – akkor ér véget a verseny – még bármi megtörténhet.   

Komáromi Tibor elmondta, a fél mázsát meghaladó harcsán kívül kettő darab 20 kiló feletti került még partra, a mérlegelt halak száma pedig már átlépte a 60-at. 

Íme még pár fotó a versenyről: 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Palotás és Vidéke Sporthorgász Egyesület)