2024. június 20. csütörtök | Rafael
Versenyek

Lefordult az ezüstérem a magyarok horgáról a street fishing vébé halálpályáján – fotókkal

Lefordult az ezüstérem a magyarok horgáról a street fishing vébé halálpályáján – fotókkal

November 11-én és 12-én rendezték meg az olaszországi Mantovában a II. street fishing világbajnokságot, amelyen nem állt a magyarok mellett Fortuna.

Az edzésnapok tapasztalatai alapján mindkét pályára volt elképzelése a magyaroknak. Az A szakaszt csak halálpályaként emlegették. Utólag, mint kiderült, ezt jól sejtették, ugyanis a 12 nemzet 24 horgásza közül, akik között több világbajnok is volt, csak egy osztrák versenyző tudott fogni összesen egy darab 85 centiméteres csukát, amivel mindent vitt Ausztria.

„A pályáról teljesen eltűnt a hal, gyakorlatilag nincs mire horgászni, nem lehet taktikát felépíteni semmire, az egyetlen kapaszkodó a valahogyan valamit találni” – így jellemezte a halálpályát a Mohosz beszámolójában

Nagy András Ferencnek és Nagy Tamásnak sikerült kettő darab süllőt kipiszkálnia, ám sajnos méreten aluliak voltak, így nem lehetett beszámítani azokat, így – hasonlóan másik 11 nemzethez – nulla hallal jöttek ki az A szektorból, és hét pontot gyűjtöttek. 

A B szektorban egy kicsivel fényesebb volt a helyzet: Gégény Viktor és Szilágyi Zoltán öt halat fogva a hatodik helyen végzett hat ponttal. 

A legtöbb nemzet hasonló taktikát dolgozott ki erre a pályára: minél gyorsabban megfogni öt sügért, majd a maradék időben valahogy találni egy csukát. 

Sajnos a magyar fiúknak a csuka végül nem jött ki, de az előzetes tervek beigazolódtak a taktikát illetően, az első helyen végző Hollandia öt darab sügérrel és egy darab csukával tudott nyerni. A magyarok az összetett hetedik helyen fordultak a vasárnapi második, egyben döntő etapra – vagyis csak hitték (erről később).

Az első nap eredményei:

Megvoltak a tervek mindkét pályára, mondhatni minden jól alakult, Nagy András és Nagy Tamás a B szektorban kőkemény helytállással négy sügért tudott kipiszkálni, ami a negyedik helyre volt elég, ám pontosztozkodás miatt 4,5 pontot kaptak végül. Sokáig a harmadik helyen álltak a fiúk, ám a hollandok az utolsó tíz percben egy hellyel beelőzték őket, fogtak egy sügért.

Az A szektorban pontosan tudták a mieink, hogy egyetlen egy halért horgásznak, a cél az volt, hogy egy kapást valahogy ki tudjanak csikarni. Gégény Viktor és Szilágyi Zoltán a mentális terhelés mellett, nulla kapással a hátuk mögött, egyszer sem adták fel, és az utolsó 45 percben meg is érkezett a várva várt kapás, egy kapitális csuka verte le a srácok gumiját, ám sajnos egy rövid fárasztás után a horogról ment el a hal, ami világbajnoki összetett második helyet jelentett volna a válogatottnak.

A magyar csapat számításai szerint a nyolcadik helyen zártak volna, ám az eredmények kihirdetésekor vették észre, hogy csak a tizedik helyen állnak. Kiderült, hogy Moldávia első napos fogásainál három centiméterrel elírtak egyik halat, így egy helyet visszább csúsztak még az első napon, összetettben pedig kettő helyet léptek hátra.

Az aranyérem a románok nyakába került, az ezüstérmet a hollandok kapták, míg a dobogó harmadik fokára a moldáv válogatott tagjai állhattak fel. 

Végeredmény:

„Fortuna most nem állt a magyarok mellett, több olyan szerencsétlenség is érte a csapatot, aminek az eredményeként sajnos a tizedik helyen végzett a válogatott” – közölte a Mohosz. 

„Elképesztő munkát végzett a csapat minden tagja, sajnos az elért eredmény egyáltalán nem tükrözi a befektetett energiát, de ebből rengeteget lehet tanulni és tovább kell fejlődni, hogy a jövőben egy még erősebb csapat induljon neki a hőn áhított világbajnoki címnek” – összegzett a Mohosz.

Érdekesség, hogy a versenyzőknek futva kellett elfoglalni a horgászhelyet. Legalábbis, ha szerették volna a legjobbakat maguknak. Volt nagy tolakodás és még esés is. Így nézett ki a kezdés:

Fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Mohosz)