2024. június 19. szerda | Gyárfás
Versenyek

NBBH 4. nap: megvan az első versenylimitet elérő csapat – fotókkal

NBBH 4. nap: megvan az első versenylimitet elérő csapat – fotókkal

Sok csapatnál nagyon örülnének egy jó hidegfrontnak, esőnek, lehűlésnek. Az egyik csapatnál még az is elhangzott, hogy az se baj, ha fél napon át másodfok van, mert utána talán megindulnak a halak. A XI. Nemzeti Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH) negyedik napi összefoglalója.

Persze mondanunk sem kell, ezt nem a keleti-medencében mondták, ahol még nappal is sikerül szép nagy pontyokat kifogniuk a csapatoknak. De szépen lassan mindenhol beérik a munka – írják a verseny honlapján.

A hétfői nap talán legfontosabb híre – a hajnalban Siófok Aranyparton fogott 31.125 grammos hal mellett –, hogy a Starbaits Hungary csapata Balatonszemesen (105-ös peg) délután negyed négykor kifogta a tizedik 10+-os halát, egy 15.250 grammos tőpontyot (nyitóképünkön), ezzel az első csapat, amely teljesítette a versenybe kerüléshez szükséges minimumot 151.375 grammos össztömeggel.

Ám bizonyítva azt, hogy a Balatonon nem csak a széljárás fordul gyorsan, kedd kora reggel már nem ők álltak az első helyen, mert a BHSZ Bait Bait Team (141-es peg, Siófok Sostó Strand) alig több mint 48 óra alatt megfogta a tíz halát, közte két 20+-ost is, és 155.125 grammos teljesítménnyel előztek.

Ugyanezt a 48 órás „sprintet” hozta a DNS Baits is (126-es peg – Zamárdi Hethland), amely 150.675 grammal a harmadik helyen tanyázik. 

„Persze látva a mostani fejleményeket, nem lennénk meglepve, ha kedd 11 órára már nem ez lenne a sorrend” – fogalmaztak a szervezők. 

A 33.650 grammos versenycsúcsot elérő Bakony Carp Team is folytatta a menetelést, és ezúttal fényes nappal sikerült megakasztani egy 19.400 grammos tőpontyot. De nem csak ők húztak bele, hiszen éjfél és a keddi napfelkelte közt már 16 darab 15+-os halat akasztottak meg a csapatok. 

Szintén örömteli, és őrült izgalmakat ígér a hátralévő napokra, hogy a szektoreredmények kezdenek kiegyenlítődni, nyitott a verseny. 

Tehát úgy tűnik, a csapatok kezdik kiismerni a pályákat, kezdenek beérni az etetések, az izgalmi faktor meredek emelkedésnek indult. 

Október 3-án, kedden 11 órakor értünk el a 168 órás XI. NBBH félidejéhez.

Fotók:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: NBBH)