2024. május 21. kedd | Konstantin
Versenyek

Ráhorgászott a versenyzők etetésére, pár perc múlva húszkilós ponty érkezett

Ráhorgászott a versenyzők etetésére, pár perc múlva húszkilós ponty érkezett

A leleményes horgász kihasználta, hogy a versenyzők már kellően beetették a halakat, elfoglalta a pálya széléhez legközelebbi helyet. Pár perc múlva már kapás is lett, arra sem volt ideje, hogy a második botját bevesse. Az eredmény egy közel 20 kilós ponty. 

Április 27-én és 28-án 120 versenyző szereplésével zajlott le a finomszerelékes horgászat Forma-1-ének számító egyéni úszós bajnokság két elődöntője. A Desedán 80, míg Látóképen 40 versenyző mérte össze horgásztudását a 10 fős szektorokban a LXI. Egyéni Országos Bajnokság elődöntőiben.

Desedán a dobogóra csak két szektorgyőzelemmel lehetett felállni, és a fogott tömeg döntött a végső rangsorról. Az eldöntő bajnoka Gyulánszki Nikolett lett, második helyen Kisjuhász Bence, a harmadikon Pintér Zsolt végzett. 

Látóképen szintén hibátlan horgászattal, két szektorgyőzelemmel Felhősi István szerezte meg a győzelmet, a második helyen három ponttal Mezei Kristóf, míg a harmadikon – szintúgy három ponttal, de kevesebb fogott tömeggel – Csörgő István végzett. 

Utóbbi helyszínen azonban történt a versenyen kívül is egy említésre méltó esemény, ugyanis nem mindennapi körülmények között fogott gyönyörű, közel húszkilós tőpontyot Nagy Imre.

A Látóképi-víztározó Facebook-oldalán megjelent beszámoló szerint a leleményes horgász azt használta ki, hogy az országos bajnokságon jól beetették és helyhez szoktatták a halakat. Ő pedig meghorgászta a pálya szélét, a legjobb helyek egyikét, amerről a halak megközelítették verseny helyszínét. 

„A legutóbbi országos verseny végén, vasárnap délután egy gyors horgászatra érkezett Látóképre, azon belül is a debreceni ágba. Ahol a versenyre kijelölt pálya véget ért, ott vetette be egyik szerelékét” – írták a posztban. 

Nagy Imrének valóra vált a terve, és minden bizonnyal minden idők egyik legsikeresebb rapidpeca kezdését valósította meg, ugyanis pár perccel a bedobást követően – míg a másik botját szerelte – kapásra lett figyelmes.

A határozott húzással jelentkezett remek példány a mérlegelés során 19,80 kilogrammnak bizonyult.

A halőrök éppen a versenyen használt táblákat, szalagokat rendezték nem messze a fogás helyszínétől, így egyből tudták hitelesíteni is a hatalmas halat. 

„Sokszor órákig, akár napokig várunk ilyen halakra, de mint oly sokszor, most is bebizonyosodott: ha jókor, jó helyen vagyunk, bizony bármi megtörténhet” – zárták a beszámolót egy örök igazsággal.  

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Látóképi-víztározó FB-oldala)