2023. december 1. péntek | Elza
Versenyek

Spiccbotos rekordkísérletre készülnek Esztergomban

Spiccbotos rekordkísérletre készülnek Esztergomban

„A Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (Kemhesz) egy olyan programmal készül május utolsó hétvégéjére, amit kár lenne kihagyni!” – olvasható a felhívásban, amely valójában egy rekordkísérlet népszerűsít, vagyis annál azért többet. 

A Kemhesz vezetői azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy felállítják azt az országos csúcsot, amelynek keretében „egy időben a legtöbb 14 év alatti gyermek horgászik egyszerre”.

„Ez a kezdeményezés sok mindent jelent nekünk: a horgászat szeretetének népszerűsítését, a gyermekekkel való foglakozás örömét, a jövő horgászainak nevelési lehetőségét. Kérünk minden horgászni szerető, horgászattal szimpatizáló szülőt, legyünk együtt ezen a csodálatos helyszínen!” – fogalmazott bejelentésében a Kemhesz.

A május 28-án, vasárnap az Esztergomban található Búbánatvölgy egyik víztestén, a Kerek-tavon sorra kerülő rendezvényen a részvétel ingyenes, és a rekordkísérlettel egybekötött horgászverseny is díjmentes a gyerekek számára. Sőt! Még mindenkinek adnak ajándékba egy vödröt és etetőanyagot is.

„Minden évben rendezünk egy gyermeknapi horgászversenyt, és az elmúlt két évben már 5-6 tagegyesületünkkel összefogva 100 gyermek nevezését fogadtuk. Innen jött az ötlet, hogy fejlesszük ezt tovább országos szintre” – nyilatkozta a Pecaverzumnak a Kemhesz szakmai igazgatója.

Schmidt-Kovács Bence elmondta, egyeztettek a Magyar Rekord Egyesülettel, és hitelesítési engedélyt kértük tőlük a rendezvény napjára, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) pedig anyagilag nyújt támogatást. „Ilyen rekordkísérlet még nem volt Magyarországon. Ki lesz tűzve a cél más egyesületeknek is, hogy megdöntsék” – fogalmazott.

A szabályok szerint akkor ismernek el hivatalos rekordként valamit, ha 5 percig folyamatosan zajlik, ezzel biztosan nem lesz gond, mert a gyerekek versenye 9 órától 10 óra 30 percig tart majd. Gyülekező 8 órától, nevezni a helyszínen kell.

„Ezzel a rendezvénnyel szeretnénk népszerűsíteni a horgászatot, és felhívni a figyelmet a gyermekutánpótlás fontosságára, ami a horgászat és a horgászsport jövője. Mert, ha nem lesz gyerekhorgász, akkor nem lesz horgászat sem. A jövőt ki kell nevelni, és ez a mi feladatunk” – summázta a gyermeknap valódi küldetését Schmidt-Kovács Bence.

Igazi családi programra készülhetnek azok, akik ellátogatnak május 28-án a Kerek-tó partjára. A horgászati lehetőség mellett a résztvevőket gyerekműsor, ismeretterjesztő előadások, ugrálóvár, arcfestés várja, és még tűzoltó- és rendőrautóba is beülhetnek. 

A rendezvény védnöke Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere. Az eseménnyel kapcsolatban érdeklődni lehet Osvald Zsoltnál, a Kemhesz ügyvezető elnökénél a +36 70 251 8868-as telefonszámon. 

A rekordkísérlet Facebook-eseménye ITT érhető el. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(forrás: MTI, nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)