2024. március 1. péntek | Albin
Versenyek

Szinte azonnal betelt a nevezési lista a Körösök legnépszerűbb horgászversenyére

Szinte azonnal betelt a nevezési lista a Körösök legnépszerűbb horgászversenyére

Három óra alatt elfogyott az összes szabad hely a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) által meghirdetett Pünkösdi Félhalmi Nagyhalfogó Versenyre.

A KHESZ január 23-án, kedden 8 órakor nyitotta meg a verseny nevezését. Már akkor jelezték, hogy „mivel kategóriájában a pünkösdi nagyhalfogó a KHESZ legnépszerűbb versenye, a 80 csapatot befogadó nevezési lista általában 1-2 nap alatt betelik.”

A várakozásokat azonban jóval túlszárnyalva nem kellett ennyit várni ahhoz, hogy az összes szabad hely gazdára találjon.

„Az előző években tapasztalt fokozott érdeklődést is felülmúlva délelőtt 11 órakor le kellett zárnunk a verseny nevezését, mert a meghirdetést követően mindösszesen három óra alatt betelt” – közölte a KHESZ.

Azt kérték a horgászoktól, hogy a nevezéssel kapcsolatosan ne keressék a szövetséget a továbbiakban. Jó hírként és némi reménysugárként viszont – azoknak, akik lemaradtak – bejelentették, hogy az esemény népszerűségét figyelembe véve megvizsgálják még egy verseny megrendezésének a lehetőségét.

A 46 óráig tartó Pünkösdi Félhalmi Nagyhalfogó Versenyre május 17. és 19. között kerül sor. A kétfős csapatok számára a nevezési díj 10 ezer forint volt a tavalyi 8 ezerrel szemben.

A megmérettetésnek Félhalmi ötös holtág ad otthont, amelynek teljes szakaszát lezárják a rendezvény ideje alatt, hogy a résztvevőkön kívül mások ne horgászhassanak. 

Pénzdíjak:

1. helyezett csapat: 2x80 ezer forint

2. helyeztett csapat 2x40 ezer forint

3. helyezett csapat 2x25 ezer forint

4. helyezett csapat 2x8 ezer forint

5. helyezett csapat 2x6 ezer forint

A legnagyobb halért különdíj díj jár, amely általános területi jegy a KHESZ vizeire 2024-re vagy 2025-re. A legnagyobb halat kifogó csapat különdíjban részesül.

További részletek és a versenykiírás: 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: freepik.com)