2024. június 20. csütörtök | Rafael
Versenyek

Történelmi pillanat: 30 kiló fölötti hallal dőlt meg a Tisza-tavi pontyrekord – videóval

Történelmi pillanat: 30 kiló fölötti hallal dőlt meg a Tisza-tavi pontyrekord – videóval

Nem túlzás azt állítani, hogy történelmi pillanthoz érkezett a Tisza-tó, ugyanis megdőlt a valaha kifogott legnagyobb ponty rekordja, ráadásul ez az első 30 kiló fölötti, hitelesített példány a vízterületről.

A nagy pontyfogó versenyek mindig magukban rejtik az esetleges tórekordot. A 168 órás, a 0. nappal együtt május 5. és 13. között 40 csapat részvételével a Tisza-tavon zajló International Wild Carp Challenge (IWCC) esetében sem volt ez másképp, május 9-én 25,40 kilogrammos pontyot mérlegelt a P-06 helyen ülő Tisza-tavi Pontyvadászok csapata. 

A hal csak kicsivel maradt el a Tisza-tavi pontyrekordtól (28,39 kiló), amelyet szintén versenykörülmények között tereltek partra tavaly.

Az IWCC szervezői május 11-én azonban bombahírrel jelentkeztek és bejelentették, hogy a délután folyamán sikerült megdönteni a csúcsot.

Az új Tisza-tavi pontyrekord 30,37 kilogramm! A halat a V-06-os helyen, az Abádszalóki-medencében horgászó, és az IWCC-t is jelenleg vezető, a végső győzelemre is nagy esélyekkel pályázó Bojli Garázs csapat fogta. 

A szép tőponty visszaengedéséről rövid videó is készült, a horgászok önfeledten, ujjongatva ünnepelték a történelmi pillanatot, a végén még a csapat egyik tagja a víz alá is merült a hallal együtt.

Az IWCC-n az összfogás május 12-én 6 órakor már átlépte a 2,2 tonnát. 8 órától hírzárlat lép életbe egészen az eredményhirdetésig. A horgászok május 13-án 8 órakor kell, hogy kivegyék szerelékeiket, a záró ceremóniára pedig 13 órától kerül sor. 

A díjazást illetően a következő összegekre számíthatnak a legjobbak.

Össztömeg alapján:

1. hely: 2 millió forint

2. hely: 1,4 millió forint

3. hely: 800 ezer forint

Top 5 hal:

1. hely: 1,4 millió forint

2. hely: 1 millió forint

3. 600 ezer forint

Legnagyobb hal: 800 ezer forint

Szektordíjazások:

1. hely: 300 ezer forint

2. hely: 200 ezer forint

3. hely: 100 ezer forint

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: IWCC)