2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Versenyek

Vidó Roland: Még mindig nem fogtam fel, hogy kétszeres világbajnok vagyok

Vidó Roland: Még mindig nem fogtam fel, hogy kétszeres világbajnok vagyok

Egyéniben és csapatban is aranyérmet szerzett a Nagykunsági-főcsatornán megtartott ifjúsági világbajnokság U20-as kategóriájában a 17 éves gyulai Vidó Roland. A fiatalembert a páratlan teljesítményért a közelmúltban a Körös-vidék Horgászatáért elismeréssel tüntette ki a Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). 


NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Iratkozz fel a Pecaverzum Youtube-csatornájára, mert ha elérjük az 1111 követőt, 30.000 forint értékben sorulunk ki ajándékot a tagok között! 

A nyereményt a Fish'n Go horgászhelyfoglaló rendszer ajánlotta fel.

Részletek ERRE!

Addig is jó szórakozást az eddigi videókhoz, és persze jönnek folyamatosan az újak is!


„Több évet készültünk a világbajnokságra, hiszen a főcsatornán tavaly és tavalyelőtt is rendeztek országos bajnokságot, így viszonylag jól ismertük a horgászvizet, de a vb-t megelőzően is lementünk gyakorolni – árulta el Vidó Roland a beol.hu-nak adott interjújában. – Már ekkor is jól fogtunk, de hogy őszinte legyek, fel sem merült, hogy egy ilyen remek siker lehet a vége. A csapat mindkét versenynapon parádésan teljesített, az pedig nekem egészen különleges érzés, hogy a csapataranyérem mellett egyéniben is sikerült győznöm.”

Roland elmondta, egyáltalán nem érezte magát esélyesnek az egyéni világbajnoki címre. „A csapat nagyon jól együtt volt, látható volt, hogy van keresnivalónk, de az egyéni verseny mindig egy más kategória, amihez a jó versenyezés mellett óriási adag szerencsére is szükség van. Nekem ez most megadatott” – fogalmazott. 

A KHESZ múlt heti közgyűlésén elhangzott, hogy a legfiatalabb, mindössze 17 éves világbajnokaként írta be magát a Körös-vidék horgászkrónikájába. „Bevallom őszintén, hogy bár már eltelt néhány hét a világbajnokság óta, még mindig nem fogtam fel teljesen, hogy két aranyérmet sikerült szereznem és világbajnok lettem. Azt hiszem, hogy ehhez még el kell telnie egy kis időnek” – reagált az újdonsült világbajnok, aki évente 100-150 napot készül a versenyekre. 

Roland szerint nagyon keveseknek adatik meg, hogy profi horgászként éljenek. Ezért ő sem gondolkodik ebben. „A békéscsabai Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari iskolában kereskedelmi szakon tanulok, és szeretnék is ebben a hivatásban dolgozni. Családunknak van egy horgászboltja Gyulán, szeretnék majd ott elhelyezkedni, hiszen mondanom sem kell, hogy az mennyire közel áll hozzám. A munka mellett pedig úgy gondolom, hogy továbbra is versenyezni fogok” – tekintett a jövőbe. 

A teljes interjú IDEkattintva olvasható el. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: beol.hu/Bencsik Ádám)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!