2022. június 27. hétfő | László
Videók

80 kilós harcsával dőlt meg a tórekord Nagyrédén

80 kilós harcsával dőlt meg a tórekord Nagyrédén

Megdőlt a Nagyrédei Horgásztó tórekordja kedden: 80 kilós harcsát fogott egy horgász szakítós módszerrel. Varga Ambrus kifejezetten kapitális harcsákra készült, és azért ment vissza Nagyrédére, mert korábbról jó tapasztalatai voltak. A kapitális jószág a magyar-portugál Eb-meccs előtt érkezett. 

72 órás horgászatra érkezett egy baráti társaság a Nagyrédei Horgásztóra. Az első négy állást foglalták le, és sorsolással döntötték el, hogy ki hol fog pecázni. Ambrus kifejezetten harcsára pályázott, és az 1-es helyet húzta, a többiek pedig bojliztak. 

„Két évvel ezelőtt is voltunk, akkor nagyon megtetszett a tó, fogtam is egy 55 kilós harcsát. Éppen ezért célirányosan harcsázni készültem, és csak arra való botokat hoztam” – indokolta, hogy miért a Heves megyei, 36 hektáros tavat választották ismét. 

Két bottal nádhoz kötött, szakítós módszerrel horgászott, helyben fogott 40-50 dekás dévérkeszeggel. A helyet még feldobta szemben egy úszó nádsziget, amelyet rögzítettek.

„Hétfő óta öt kapásom volt, rögtön az első hétfőn 18 óra 30 perc körül, fényes nappal jelentkezett, 29 kilós volt” – mesélte, hozzátéve, hogy a másik három sajnos lemaradt.

Viszont a legfontosabb meglett, és ez a lényeg!

„A 18 órakor kezdődő magyar-portugálra készültünk, elmentem zuhanyozni, a távolsági kapásjelző persze nálam volt. Fél hat után néhány perccel érkezett az erős, húzós kapás. Beszakítás után folyamatosan vitte, és egyből éreztem, hogy ez sokkal nagyobb lesz, mint az előzőek. Bementünk rá csónakkal – úgy, mint a az összes többire –, és onnan történt a fárasztás, ami húsz percig tartott, azt követően sikerül csónakba emelni” – részletezte a fogás körülményeit Ambrus.  

Nézzétek meg a hatalmas harcsáról készült remek videót, amelyben látható, hogy a meccsre készülő horgászok magyar mezben engedték vissza a tóba a hatalmas állatot!

A harcsa hossza 230 centiméter volt, a súlya pedig körülbelül 80 kiló. Nem mérték le, de erre saccoltak és a halőr is ekkorának gondolta. Sőt, a tó hivatalos Facebook-oldalán is új tórekordként tüntetik fel, és ez természetesen egyben Varga Ambrus egyéni rekdorja is. A korábbi tórekord egy 70 kilós harcsa volt, azt tavaly terelték partra – tudta meg a Pecaverzum. 

A baráti társaság többi tagja sem tétlenkedett, ők is húzták szépen a halakat, és két tízkilós harcsát is zsákmányoltak bojlival a ponytok és amurok mellett. Sőt, a halak közt volt egy 16,5 kilós amur is. Erről hamarosan külön cikkben számolunk majd be.

(fotók: Nagyrédi Horgásztó FB-oldala)

Még több érdekes sztori a Nagy fogások rovatunkban!

Küldj sztorit Te is!

Te is szívesen megosztanád nagy fogásaidat a többi horgásszal? Jó hír, hogy hamarosan indul a Pecaverzum multimédiás beküldő szolgáltatása: egy gombnyomással tudsz majd küldeni nekünk fotót, videót és szöveget! Addig is elérsz minket a pecaverzum@gmail.com címen vagy Facebook Messengeren.

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!