2021. október 27. szerda | Szabina
Videók

„Egyből fölrobbant a víz” – 50 kilós harcsát pergettek partról, csónak nélkül

„Egyből fölrobbant a víz” – 50 kilós harcsát pergettek partról, csónak nélkül

Négynapos horgásztúrára indultak négyen Olaszországba, hogy pergetve vegyék üldözőbe a harcsákat. A túra legnagyobb halával 45 percig kellett küzdeni partról, csónak nélkül.

Olaszországba igyekezett három pergető horgász, de volt még egy szabad helyük, így szóltak egy barátjuknak, Szabó Zoltánnak, aki kapva kapott az alkalmon, és már kezdett is csomagolni. „Az ismerősömék most mentek másodszorra, én pedig még nem voltam, így gondoltam magamban, mi baj lehet, és csatlakoztam hozzájuk. Velence mellé mentünk, a Pó-folyó egyik mellékcsatornájára” – kezdte a Pecaverzumnak meséli a túrán történteket Zoli.

Könnyű, 10-30 gramm dobósúlyú botokkal, 16-os fonott zsinórral készültek, és csónak nélkül partról pergettek. Sokan vegyíteni szokták a módszereket, ha már külföldi vízen több napot is eltölthetnek, de Zoliék még éjszaka is csak pergető bottal operáltak.

Négy napot töltöttek kint, és sikerült is több harcsát fogniuk. Aztán szeptember 26-án, vasárnap13 óra körül megérkezett a túra királya. 

 „A 10 kiló körüliekre készültünk, már csak a felszerelésünk miatt is, erre jött ez a vaddisznó. Láttam egy fordulást a tetején, rádobtam, tekertem kettőt, utána nagy koppanás. Nem is kellett ütnöm, mert olyat rávágott, hogy az hihetetlen. Egyből fölrobbant a víz. Mondtam is magamban, hogy úr isten, mit akasztottam” – emlékezett vissza a kapásra, amely villámcsapásként, mint egy adrenalinbomba süvített végig a testén, és egy tíz centis guminak volt köszönhető, az tetszett meg a harcsának.  

Zoli szerint a könnyű bot meglepően jól bírta, pedig az akadós terep miatt ráadásul még erőltetnie is kellett.

„Nem messze volt egy romos híd, onnan háromszor visszahúztam, még a dobra is rá kellett fognom. Amikor a hídtól sikerült visszahozni, akkor meg elindult a másik irányba, egy bokros területre. Szerencsére, onnan is sikerült kiszedni, és amikor feljött, már láttuk, hogy kezd fáradni” – részletezte a fárasztást, amely 45 percig tartott.  

Először 30 kiló körülinek tippelték, aztán amikor közelebb tudták hozni a parthoz, és ott „kígyózott” előttük, már tudták, hogy ez bizony nagyobb lesz annál, mint amire számítottak. A mérlegeléskor kiderült, a hal tömege 50 kiló volt. Nem sokat volt parton, pár fotót készítettek róla, és már engedték is vissza. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

Különleges történetek a Nagy fogások rovatunkban! Videókat néznél? Kattints IDE!

Küldj sztorit Te is!

Egy gombnyomással juttathatsz el nekünk fotót és szöveget! Kattintsd IDE, és már küldheted is a sztoridat!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!