2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Videók

Videó: csúnyán átverték Reviczky Gábort az interneten egy 350 ezres horgászorsóval

Videó: csúnyán átverték Reviczky Gábort az interneten egy 350 ezres horgászorsóval

A színművész horgászfelszerelést akart rendelni jó áron, de csúnyán rászedték.

A rendőrség saját YouTube-csatornáján közzétett videóban figyelmeztet mindenkit az óvatos online vásárlásokra, mert sajnos a csalók nem válogatnak, mindenkit átvernek, akit csak akarnak. 

Céljuk nem más, minthogy minél több embertől minél több pénzt ki tudjanak csalni – hangzik el a videóban. Az elkövetők gyakran cserkészik be áldozataikat a különböző közösségi oldalakon – írja az Infostart.

Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész is így esett áldozatul egy csalónak. A színész úgy fogalmaz: közismert, hogy milyen szenvedélyes horgász, és amikor meglátta, hogy egy egyébként 350 ezer forintos horgászorsót látott egy oldalon 36 ezer forintért meghirdetve, bár gyanakodott, de úgy gondolta, egy próbát megér a dolog.

A pénzéért kapott ugyan egy horgászorsót, de nem azt, amit megrendelt, hanem egy körülbelül 2500 forintot érő darabot, sérült csomagolásban.

Ezen kívül egy távcsövet is rendelt hasonló árfekvésben, de ehelyett is egy gyerekjátékot küldtek neki, amivel „nemhogy távolra nem lehet látni, de közelre sem”. 

Arra kér mindenkit a videóban, hogy nagyon figyeljen oda, mert ez a fajta átverés egyre gyakoribb.

A rendőrség azzal zárja oktató jellegű filmjét, hogy legyünk éberek és tanuljunk mások kárából. Ha szembe is jön az interneten egy hirdetés, ne kattintsunk egyből a „vásárlás” gombra, előtte próbáljuk ellenőrizni a céget – tanácsolja a rendőrség.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: PoliceHungary Youtube-képernyőfelvétel)