2024. június 19. szerda | Gyárfás
Aktuális

38 orvhorgászt és 4 orvhalászt fogtak el májusban Észak-Magyarországon – fotókkal

38 orvhorgászt és 4 orvhalászt fogtak el májusban Észak-Magyarországon – fotókkal

42 feljelentés, 10 bevont állami jegy, több 10 kilogrammnyi visszakerült hal, 2 likvidált nyakzó háló – így foglalta össze a májusi halőri intézkedéseket az Észak-Magyarországi Horgász Egyesület (ÉMHE).

„Sajnos, a május sem telt eredménytelenül. A sok szép horgászfogás mellett rendre szabálytalankodókba ütköztek halőreink. A folyamatos vízparti jelenlét ellenére is voltak, akik úgy gondolták, hogy megpróbálnak kibújni a szabályok alól” – írták a megjelent összesítésben

Kiemelték, a rekordszámú elkövetőt az összehangolt munkának és a technikai felszereltségnek (hőkamerának, drónnak) köszönhető fogták el.

A 42 elkövetőt egyesével sorolták fel, és hozták nyilvánosságra azt is, hogy pontosan milyen szabálytalanság róható fel nekik. Közös mindegyikükben, hogy nem rendelkeztek érvényes állami engedélyekkel. 

38 illetőt horgászat, míg 4 főt halászat közben értetek tetten, és kezdeményeztek velük szemben eljárást. A halőrök több helyszínen, a Sajón, a Hernádon, a Debreceni-tavon, az Ormosbányai-tavon, a Sajószentpéteri I-tavon, a Mályi-tavon és Sajópetri-bányatavon is intézkedtek. 

A 4 orvhalászt a Sajón érték tetten. V. Tibor a folyó körömi szakaszán május 28-án egyszerre kisszerszámos halászeszközzel és horgászbottal is próbálkozott, egy darab ezüstkárászt találtak nála.  

Szintén május 28-án a girincsi szakaszon I. Mihály Dávid 3 bagolykeszeget és 1 karikakeszeget, míg R. Attila 1 dévérkeszeget halászott ki kisszerszámos eszközzel. Másnap a sajópetri szakaszon V. Benjámin bukott le, ő halat nem fogott.

A további elkövetők tettei az alábbi posztban vannak felsorolva. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: ÉMHE)