2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Aktuális

7 milliós bírságot is kaphatnak az orvhorgászok Horvátországban

7 milliós bírságot is kaphatnak az orvhorgászok Horvátországban

A megfelelő okmányok és engedélyek beszerzésére nem csak a magyar tengernél nyaralóknak kell különösen figyelnie. Rengetegen vehetik célba idén is a horvát tengerpartot, azonban egy a magyarok által alig ismert szabály miatt könnyen keserűvé válhat a nyaralás.

Mint arról beszámoltunk, röpködnek a százezres halvédelmi bírságok a Balatonnál, de ez mind semmi azokhoz az összegekhez képest, amelyeket azok a horgászok kaphatnak, akik Horvátországban, az Adria-tengeren követnek el szabálytalanságot.

A Pénzcentrum egy horvát lapot szemlézve arról ír, hogy 660 eurótól (körülbelül 243 ezer forinttól) 3980 euróig (mintegy 4,3 millió forintig) terjedő pénzbírsággal sújtják azokat a pecásokat, akik nem tesznek eleget fogási adatrögzítési kötelezettségüknek Horvátországban. 

Az orvhorgászokat, orvhalászokat pedig pedig akár 6630 euróra (megközelítőleg 7,2 millió forintra) is büntethetik. Ez tétel jogi személyek esetében él csak, a magánemberek valamivel kevesebbel is megúszhatják.

A jegyárak így néznek most ki az Adriai-tengernél:

egy napig érvényes: 7,96 euró (2900 forint),

három napig érvényes: 19,91 euró (7350 forint),

hetijegy: 39,82 euró (14 700 forint).

Az engedélyeket interneten is meg lehet venni, de a helyi horgászboltokban is segítenek a beszerzésben. 

Mindenesetre a büntetési tételeket látva nem érdemes kockáztatni, ha mindenképpen ki akarjuk próbálni a tengeri horgászatot, mindenképpen vegyünk engedélyt, ne sajnáljuk azt a párezer forintot – hívja fel a figyelmet tudósításában a Pénzcentrum.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: pixabay.com)