2022. január 18. kedd | Piroska
Aktuális

A Horgászjegy Kft. közleménye az állami jegyekkel kapcsolatban

A Horgászjegy Kft. közleménye az állami jegyekkel kapcsolatban

Közleményben reagált a Horgászjegy Kft. a 2022-es állami jegyek értékesítésével kapcsolatban.

Elsőként számolt be róla a Pecaverzum, hogy egyes értékesítőhelyekre már megérkeztek a 2022-es állami jegyek, amelyeket jelképesen meg is kaphatnak a horgászok, fizikailag csak januártól. Teljes cikkünk IDE KATTINTVA érhető el. 

Az állami jegyekkel kapcsolatban a Horgászjegy Kft. közleményt adott ki, amelyet tartalmi változtatás nélkül közlünk.

A Horgászjegy Kft. közleménye

A korábbi évek gyakorlati tapasztalatai alapján a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) – tekintettel arra, hogy az állami jegyek biztosítása a közfeladat-ellátási feladatok részét képezik – 2021. év elején célul tűzte ki, hogy a 2022. évi állami jegyeket biztosítani fogja már 2021. december hónapban a tagszövetségek részére és ezen szervezeteken keresztül az ország valamennyi területén a tagszövetségekkel szerződésben álló értékesítési pontokra (legyen az horgászegyesület, horgászbolt, egyéb értékesítési pont) annak érdekében, hogy azok elérhetősége valamennyi horgásztársunk részére biztosított legyen 2022. január 1-jétől.

A 2022. évi állami jegyek beszerzésére irányuló közbeszerzési eljárás sikeres lefolytatása eredményeként valamennyi tagszövetségünknél már ott van – az illetékességi területükön várhatóan értékesítésre kerülő – 2022. évi állami jegyek teljes mennyisége. A tagszövetségeink a részükre biztosított állami jegyeket elkezdték a szervezetükkel szerződésben álló értékesítési pontok részére kiosztani, így az ország szinte valamennyi helyén fizikailag már rendelkezésre állnak.

A 2022. évi állami jegyek fizikai rendelkezésre állása azonban nem jelenti azt, hogy az értékesítést végző szervezetek az állami jegyek átvétele után azonnal el tudják kezdeni azok értékesítését a horgásztársaink számára.

Az állami jegyek értékesítésének alapfeltétele, hogy az értékesítési pontok kötelesek a HORINFO rendszerben nyilvántartott horgászati jogosultságot ellenőrizni az állami jegyek kiadása előtt, ezért a 2022. évi „G” sorszámú állami jegyek csak és kizárólag 2022. január 1-jétől adhatók ki a központilag és ingyenesen biztosított HORINFO rendszerben történő horgászati jogosultság ellenőrzését követően az állami jegyek kiadásának azonnali HORINFO-ban történő rögzítésével egyidejűleg!

Tekintettel arra, hogy az állami jegyek biztosítása a Mohosz közfeladat ellátásának egyik alapvető eleme – melynek résztvevője nem csak a Mohosz, hanem aktív közreműködője a megkötött értékesítési szerződések által az állami jegyek értékesítését végző valamennyi szervezet –, azon értékesítési pontokkal, akik ezen eljárásrendtől eltérően fogják értékesíteni a 2022. évi állami jegyeket – megszegve ezzel a Mohosz ÁSZF és az értékesítésre megkötött szerződés előírásait, ezzel kockáztatva a Mohosz közfeladat-ellátási tevékenységét meghatározó jogszabályokban, valamint az Agrárminisztériummal megkötött közfeladat ellátási szerződésben vállalt Mohosz feladatok végrehajtását - azonnali hatállyal meg fogjuk szüntetni az állami jegyek értékesítésre vonatkozó szerződést, legyen szó egyesületről, horgászboltról vagy egyéb értékesítési pontról.

Azt gondolom közös érdekünk az, hogy a társadalom e széleskörét érintő tevékenységhez a horgászokat egységes alapelvek alapján szolgáljuk ki a horgászathoz szükséges állami okmányokkal, az ország lehető legtöbb pontján.

A fentiekkel kapcsolatban különféle médiákban már cikkek jelentek meg arról, hogy a Mohosz lehetővé tette, hogy már a karácsonyfa alatt lehet a horgászoknak a 2022. évi állami jegy és az egyesületeinknek ezzel jelentős többletadminisztrációt generáltunk. Ezt jelen tájékoztatóval szerettük volna helyreigazítani és felhívni a szervezetrendszerünkbe tartozó szervezetek figyelmét a helyes eljárásrendre, valamint Horgásztársaink megértését kérve, hogy erre miért nincs lehetőség.

Bízom abban, hogy jelen tájékoztatóban foglaltakat mindenki megértéssel fogadja és hiteles forrásból származó információkat biztosítottunk az Önök részére.

Továbbá a Mohosz részéről nagyot léptünk előre azzal, hogy Horgásztársainknak garantálni tudjuk, hogy 2022. január 1-jétől az ország valamennyi pontján elérhető lesz a jövő évre érvényes állami jegy, mely mellett természetesen a 2021-es állami jegyek továbbra is január 31-éig érvényben maradnak.

A több hullámban, alattomosan támadó COVID-19 világjárvány okozta jelenlegi helyzetben számomra sokkal fontosabb és bízom benne, hogy Horgásztársaink számára is, hogy mindannyian ott tudjunk ülni a karácsonyfa alatt szeretteink körében, mint hogy a 2022. évi állami jegy ott legyen a fa alatt, melyet már 2022. január 1-jétől garantáltan meg tudnak vásárolni.

Áldott Karácsonyt, egészségben, szeretetben és szabadidős élményekben gazdag Boldog Új Évet kívánok minden HORINFO Felhasználónak és Horgásztársnak!

Csizmár Erika

Horgászjegy Kft.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Webfishing Center Horgász Webáruház és Horgászbolt)