2022. január 18. kedd | Piroska
Aktuális

Elkezdődött a 2022-es állami jegyek értékesítése

Elkezdődött a 2022-es állami jegyek értékesítése

Már megérkeztek a 2022-es állami jegyek egyes horgászegyesületekhez, és van, ahol már az értékesítést is elkezdték. Aki szeretné, a karácsonyfa alá teheti jövő évi okmányát.

Kinyomtatta, és elkezdte kiosztani a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a 2022-es állami horgászjegyet és fogási naplókat. 

Az elkészült okmányok első körben a megyei szövetségekhez kerülnek, és ők adják azokat tovább az értékesítő egyesületeknek.

Az egyik budapesti egyesület már meg is kapta a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségétől (Főhesz) az első ezer darabot, vélhetően az elsők között az országban. Már az értékesítést is elindították. 

A Webfishing Horgász- és Sportegyesület elnöke, Móri István, aki egyben a Főhesz elnökségi tagjai is, a Pecaverzum megkeresésére elmondta, azért igyekeztek minél hamarabb hozzájutni az állami jegyekhez, hogy azokat még karácsony előtt ki lehessen adni, és odakerülhessenek a fa alá jelképesen (átvenni fizikailag csak 2022-től lehet).

A 2021-es állami jegyek egyébként 2022. január 31-ig érvényesek. Az idei váltás azonban hasznos lehet azoknak, idén nem horgásztak, de január elején már mennének. 

Országszerte változó a gyakorlat, hogy hová mikor érkeznek meg az állami jegyek: van, ahol már decemberben elérhető, míg más helyeken csak januártól. 

Móri István hozzátette: az állami jegyek decemberi kiadása extra adminisztrációt ró az egyesületekre, mert a digitális rendszerbe csak az új év első napjától tudják felvinni az eladásokat. 

Arról, hogy mennyivel kell többet fizetni jövőre a horgászatért IDE KATTINTVA tudhatsz meg többet!

Változott az Országos Horgászrend, a 2022-es módosításokról IDE KATTINTVA értesülhetsz!

Mennyi regisztrált horgász van Magyarországon? KATTINTS IDE, és kiderül! 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Webfishing Center Horgász Webáruház és Horgászbolt)