2023. december 1. péntek | Elza
Aktuális

Csúnyán elbántak egy 29 kilós ponttyal mérlegelés közben Markazon ‒ videóval

Csúnyán elbántak egy 29 kilós ponttyal mérlegelés közben Markazon ‒ videóval

Rekordméretű pontyot fogott ki egy horgász a Heves vármegyei Markazi-víztározóból, hivatalos tórekord is lehetett volna, de helyette csúnyán elbántak a hallal.

Magyari Antal több mint ötven éve pecázik, és korábban is voltak már méretes fogásai. Ezúttal azonban az eddigi legnagyobb pikkelyest sikerült horogvégre akasztania.

A gyongyosma.hu beszámolója szerint a Markazi-tóból kifogott tőponty rekordját 1968-ot követően ötven évvel később 2018-ban döntötték meg egy 27,5 kilogrammos péládnnyal. Május 22-én, hétfőn azonban még ennél is nagyobb halat tereltek partra. 

A 28,9 kilogrammos és 92 centiméteres pontyot azonban nem ismerik el hivatalos rekordnak, ugyanis a halőr nem ment ki, hogy hitelesítse a hal méreteit, és hiába készült videó is több szemtanú jelenlétében, mivel a mérés nem halbölcsővel történt, nem fogadták azt el ‒ zárul a helyi portál tudósítása.

Látva a felvételt, azt már csak mi tesszük hozzá, hogy sajnos a kapitális ponty nem kapta meg az őt megillető tiszteletet, és az sem kizárt, hogy maradandó sérüléseket szenvedett a szakszerűtlen bánásmód következtében.

Belepréselték egy haltartóba, még a farka is kilógott, a kétperces videó alatt víz nem érte, és miután végeztek a mérlegeléssel, a földre tették le, hiába állt rendelkezésre halmatrac, azt sem használták. A szerencsétlen hal még vert is egyet magán a zsákban. A felvételt csak erős idegzetűeknek ajánljuk!   

Így mérlegelték a 28,9 kilós pontyot:

Öt tipp a halvédelemmel kapcsolatban. Részletek ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: gyongyosma.hu videó-képernyőfelvétel)