2022. december 8. csütörtök | Mária
Aktuális

Cukorbeteg horgász fulladt bele a Sebes-Körösbe – videóval

Cukorbeteg horgász fulladt bele a Sebes-Körösbe – videóval

Cukorbeteg volt a horgász, aki belefulladt a Sebes-Körösbe Körösszakálnál, Hajdú-Biharban. A családja kezdte kerestetni, mert nem vette fel a telefont, de a rendőrök már csak a holttestét találták meg a folyóban. Megpróbálták újraéleszteni, de már nem lehetett rajta segíteni. Ismerősei szerint elképzelhető, hogy rosszul lett, ezért zuhant a folyóba.

Egy mécsest és egy koszorút helyeztek el a rokonok a Sebes-Körös körösszakáli hídjánál – így emlékeznek arra horgászra, aki a folyóba fulladt a hétvégén.

A Tények tudósítása szerint az 55 éves helyi férfi szeptember 24-én, szombaton délután ment le a folyópartra horgászni. Néhány órát pecázott, majd elkezdett sötétedni. 

A családja telefonon kereste, de nem tudta elérni. Az aggódó rokonok ezért elindultak a folyóhoz, és hívták a rendőröket is. 

Először a parton keresték a férfit, de sehol sem találták. Közben megérkeztek a rendőrök, és közösen kutattak tovább. Alig fél órával később egy híd közelében vették észre a férfit, a teste a vízben lebegett.

Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, a tűzoltók mentőkötéllel, illetve dugólétrával emelték ki a testet a vízből, majd átadták a mentőszolgálatnak, amely azonban sajnos már nem tudott a férfin segíteni. 

A Tények munkatársa több ismerőssel is beszélt a faluban, de a tragédia annyira megviselte őket, hogy kamera előtt nem akartak nyilatkozni. Azt azonban elmondták, hogy a férfi cukorbeteg volt, így szerintük elképzelhető, hogy rosszul lett, és azért esett a folyóba.

Azt, hogy a horgász valóban rosszul lett, és azért fulladt a Sebes-Körösbe, vagy csak egy rossz mozdulat miatt csúszott a vízbe, azt orvosszakértő fogja majd megállapítani.

A tragikus esetet a rendőrök közigazgatási eljárás keretében vizsgálják, bűncselekmény gyanúja nem merült fel. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Tények-képernyőfelvétel)