2023. december 1. péntek | Elza
Aktuális

Drágulnak a területi jegyárak Győr-Moson-Sopron megyében

Drágulnak a területi jegyárak Győr-Moson-Sopron megyében

Az állami jegyek mellett a területi horgászjegyek is drágulnak jövőre mintegy 30 százalékkal. Idén közel 30 ezren váltottak állami horgászjegyet a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségénél. Ezzel együtt 2023-ban is a régió lesz az ország egyik legolcsóbb horgászparadicsoma az ügyvezető szerint.

Idén közel 30 ezren váltottak állami jegyet Győr-Moson-Sopron megyében, ahol már döntöttek a területi jegyárak jövő évi összegéről – számolt be Ivancsóné dr. Horváth Zsuzsanna, a Sporthorgászok Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének ügyvezetője a Kisalföldnek.    

„Megyénkben a területi jegyek ára is átlagosan harminc százalékkal emelkedik jövőre. Győr-Moson-Sopron idén is a legolcsóbb horgászparadicsom volt, ez 2023-ban is így marad” – nyilatkozta az ügyvezető.

Kiemelte: ha összevont jeggyel horgászik valaki legalább két különböző vízterületen, akkor hatvan darab nemes halat vihet haza a családnak. 

Szólt arról is, hogy a szövetség idén minden idők legsikeresebb haltelepítési programját valósította meg: mintegy 80 tonna halat helyezett ki a kezelésébe tartozó vizekbe, közel 140 millió forint értékben.

Mint ismeretes, a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) meghatározta a horgászokat terhelő jövő évi központi díjakat, árakat. Ez felnőtteknél alapesetben maximum 30 százalékos, a gyermekeknél 20 százalékos emelkedést jelent. 

Emellett átlagosan 24 százalékkal nőnek a Mohosz országos, s a dunai és tiszai összevont területi jegyeinek árai is

Az egységes szövetségi hozzájárulás összege az idei 6300 forintról 11 ezer forintra növekszik.

A megyei szövetség honlapjára a pontos összegek a jövő évre vonatkozóan még nem kerültek fel. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép:pixabay.com)