2022. május 21. szombat | Konstantin
Aktuális

Egy horgász talált rá a nyugdíjasotthonból elkóborolt idős nőre

Egy horgász talált rá a nyugdíjasotthonból elkóborolt idős nőre

Egy horgásznak köszönhetően sikerült megtalálni egy nyugdíjasotthonból elkóborolt idős asszonyt. Az éjszakába nyúló kutatáson a drónok sem értek el eredményt. 

Telefonon érkezett a bejelentés a rendőrség ügyeletére, hogy eltűnt egy idős nő az egyik baranyai idősek otthonából – számolt be a bama.hu a Kiskassai Polgárőrség közösségi oldalán megjelent beszámolóra hivatkozva.

A bejelentő annyit mondott, hogy az idős­otthon lakója délután három órakor távozott, ám estére sem tért vissza, illetve azt is elmondta, hogy az idős nő telefont sem vitt magával A rendőrség, a Kiskassai Polgárőrség és a szekszárdi Kutató Mentő Egyesület a nő keresésére indult. Mint közölték, hőkamerás drónnal is átkutatták az erdős területet Kölked környékén. 

– Az utolsó akkumulátorral szállt fel a drón, amikor a rendőrség kapott egy hívást, hogy egy horgász látta az idős hölgyet a Duna–holtág túloldalán. A horgásztól a nő segítséget kért, mivel eltévedt – írta Facebook-oldalán a Kiskassai Polgárőrség. 

Autóval nem tudták megközelíteni a helyet, ahol a nő tartózkodott, így gyalogosan indultak érte. Hosszas keresés után megtalálták, de mivel a nő a gyaloglás során nagyon elfáradt, így hordágyra fektették, és a rendőrök, polgárőrök közös erővel vitték el a rendőrautóig, majd vissza az idősotthonba. 

Éjfél előtt már saját ágyában pihente ki a nem várt kalandot az idős nő.  

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Kiskassai Polgárőrség FB-oldala)