2023. december 1. péntek | Elza
Aktuális

Egy kisfiú kétezer forintot adott a bajba jutott horgászegyesületnek

Egy kisfiú kétezer forintot adott a bajba jutott horgászegyesületnek

Továbbra is várja a felajánlásokat a Szedres és Vidéke Horgász Egyesület az Ős-Sárvíz vízutánpótlására.

A Natura 2000 védelem alatt álló szedresi Ős-Sárvíz vízutánpótlása régóta megoldatlan kérdés, pár hete viszont annyira rosszra fordult a helyzet, hogy azonnali beavatkozásra volt szükség

Szeptember 3-án, szombaton sikerült kiépíteni egy 622 méteres vezetéket, és egy szivattyú segítségével a Nádor-csatornából vizet átvezetni. Horgászati tilalom lépett életbe, és elindult egy gyűjtés is.

A Szedres és Vidéke Horgász Egyesület szerzett egy 50 éves, Csepel márkájú szivattyút, amelynek segítségével elkezdődött a vízutánpótlás. 

Nem sokáig bírta sajnos a régi szerkezet, és a vízügytől kellett bérelni egy újat. Ezzel némileg kisebb fogyasztással és nagyobb (3 köbméter/perc) vízhozammal sikerült szivattyúzni a vizet. 

Az egyesület 20 napos vízkivételi engedélyt kapott, így semmiképpen nem szerették volna abbahagyni az elkezdett beavatkozást.

Egy gyűjtést is indítottak, amelynek keretében folyamatosan várják a pénzadományokat, amelyeket üzemanyagra költenek, hogy tudják működtetni a szivattyút. 

A legszívszorítóbb felajánlást egy kisfiú, Vajda Marcell tette, aki „összetörte a képzeletbeli malacperselyét és 2000 forinttal hozzájárult a zsebpénzéből az Ős-Sárvíz feltöltéséhez” – közölte az egyesület, amelynek problémájáról ITT írtunk bővebben. 

Az egyesület számlaszáma, ahová várják a felajánlásokat: 70600092-10000647. 

képviselőt a társadalmi egyeztetés mielőbbi elindítására” – közölte a BSHE. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Szedres és Vidéke Horgász Egyesület