2024. június 19. szerda | Gyárfás
Aktuális

Elképesztő sztorival rukkolt elő egy biciklis pecás, amikor hatkilós pontyot találtak nála

Elképesztő sztorival rukkolt elő egy biciklis pecás, amikor hatkilós pontyot találtak nála

Az emberi leleményesség határtalan, erre szolgáltatott újabb bizonyítékot egy horgász, aki elképesztő és nehezen hihető történettel rukkolt elő, amikor találkozott a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének halőreivel. 

Történt ugyanis, hogy június 9-én, pénteken délben a Keleti-főcsatorna III-as szakaszán vontak ellenőrzés alá egy személyt. A férfi a szövetség beszámolója szerint kerékpárral közlekedett, és a nála lévő vödörben egy hat kilogramm körüli tőponty volt. 

Az illető ekkor hozakodott elő a nem mindennapi sztorival, és elmondta, hogy a halat egy horgászhelyen lekötve találta, nem az övé. Mivel szerinte a hal nagyon rossz állapotban volt, úgy gondolta, hazaviszi. 

Beszámolt arról is, hogy habár rendelkezik érvényes engedéllyel, de nem horgászott, majd megismételte, hogy a ponty nem az ő hala. 

A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége azt közölte, hogy férfival szemben eljárás indult.

„Már megint egy „becsületes” megtaláló” – ezt a címet adta közleményének a szövetség, utalva talán arra, hogy nem ez volt az első ilyen eset.

Május végén számoltunk be arról, hogy Hajdú-Bihar vármegyében a halőri ellenérzések során minden hatodik horgásszal problémák adódtak. Részletek ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége)