2022. szeptember 28. szerda | Vencel
Aktuális

Elképesztően népszerű ez a busázós videó a neten

Elképesztően népszerű ez a busázós videó a neten

Szilvási Szilárd, a Matchfishing-Szarvas Youtube-csatorna készítője ötezer feliratkozóval rendelkezik, mégis egy hét alatt közel ötször többen nézték meg busázós videóját, amelyből mi most kivettük a legfontosabb, legérdekesebb részeket, így ha nincs fél órád megnézni, akkor sem maradsz le semmiről. 

A célzott busahorgászat egyre inkább terjedni kezdett az elmúlt években Magyarországon. Köszönhető ez annak is, hogy számos, horgászati berkekben véleményformáló, rendszeresen filmeket forgató, úgymond pecaceleb jelentkezett már tartalommal e témában.

És most itt egy újabb. Szilvási Szilárd, a Matchfishing-Szarvas Youtube-csatorna készítője ment el egy csatornára (egy körösi kifolyóhoz), és bemutatta a célzott busahorgászat csínnyát-bínnyát. 

Azt már az elején leszögezi, hogy rendkívül fontos, hogy az etetőanyag felhős legyen, és ilyenkor, tavasszal egy kis lösz is jó szolgálatot tehet:

Az etetőanyag precíz elkészítése ebben a horgászati stílusban talán még a többihez képest is fontosabb, és különbség van állóvíz és folyó közt is természetesen:

A duplahorgos szerelékről szólva elhangzik, az egyik horgot a száránál fogva beleszúrjuk a kosárba, így csökkentve a gubanc lehetőségét:

Az első busára sem kellett sokáig várni:

Íme a hal:

És persze a buli még csak itt kezdődött, jött a dupla kapás:

És a kicsi után a nagyobb, mintegy 7-8 körüli is meglett:

És így festettek együtt a testvérbusák:

A harmincperces film IDE kattintva nézhető meg!

Láttál már betonnak placcsanó repülő busát? Nézd meg ITT!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy készül hazánk nagy busatérképe. A cél, hogy feltérképezzék, természetes vizeinkben milyen mértékben van jelen ez a két invazív halfaj, a fehér és a pettyes.

A busahús egyébként finom és rendkívül egészséges is. Többek között azért, mert omega-3 zsírsavat tartalmaz, ami az édesvízi halak közül csak a kecsegében és a busában található meg. A Pecaverzum tud egy isteni receptet, katt IDE!

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!