2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Aktuális

Elkezdődött a hínárvágás a győri önkormányzati tavakon

Elkezdődött a hínárvágás a győri önkormányzati tavakon

Az önkormányzati cég több győri tó hínárvágását is megrendelte a vízügytől, amely már hozzá is látott a feladat elvégzéséhez. 

Az idei évben is megkeresés érkezett a Győr-Szol Zrt. részéről győri önkormányzat üzemeltetésében fenntartott tározótavak hínár vágására – adta hírül az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (Éduvizig).

A szigetközi szakaszmérnöknek címzett felkérésben szerepel az Adyvárosi I-es számú, az Erfurti Úti II-es számú, a Soproni úti III-as számú, a Kenus utca I és II-es számú valamint a Győrszentivánon lévő két tározótó kaszálása. 

Ezen mesterséges tavaknál visszatérő probléma, hogy a nagy meleg és a csapadékhiány okozta vízszíntcsökkenésből kifolyólag a vízben található növényzet túlzott mértékben elszaporodik. A sekély vízben a hínár a víz felszínére felfekszik, ami esztétikailag nem nyújt szép látványt, így a vegetáció szinten tartása kiemelt fontosságú az üzemeltetők számára.

A feladatot egy Truxor DM5000-es úszó munkagéppel kezdte meg szakaszmérnökség munkatársa a Győr Pláza mellett található Adyvárosi I-es tározótavon. A beavatkozás hínárkaszálásból és a levágott növényi nyesedék összegyűjtéséből, majd a parton történő deponálásból állt – olvasható az Éduvizig közleményében. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotó: Éduvizig)