2023. december 2. szombat | Melinda, Vivien
Aktuális

Elmaradt a halvacsora: 11 pontyot találtak az orvhalászok nyakzóhálójában

Elmaradt a halvacsora: 11 pontyot találtak az orvhalászok nyakzóhálójában

Tiltott helyen tiltott eszközzel fogta a pontyokat két orvhalász, de a betervezett halvacsora végül elmaradt, mert a rendőrök a kukoricásban elbújt férfiakat elfogták, a halakat pedig kiszabadították és visszaengedték a vízbe. 

Egy hivatásos halász tett bejelentést, hogy tolnai megyei Iregszemcse melletti, általa felügyelt Okrád 1-es halastónál orvhalászatra utaló nyomokat észlelt – írja a police.hu

Ez alapján két tamási rendőr vele együtt figyelte a tavat és annak környékét augusztus 7-én 13 órától. 15 óra körüli időben két férfit vettek észre, akik a közeli kukoricásban és a partszéli nádasban a kezükben egy zsákkal és két fakaróval a víz felé haladtak. 

Később a zsákból két nyakzóhálót (lesháló) vettek elő és azokat kifeszítették a tóban, majd elindultak a kukoricásban visszafelé.

 

A rendőrök ekkor azonban lecsapták rájuk, elfogták és megbilincselték őket, majd visszamentek velük a halász eszközeikhez. 

A hálókban addigra már 11 darab ponty raboskodott, amelyeket gyorsan kiszabadítottak és visszaengedtek a vízbe.

A halak összsúlya 34,8 kilogramm volt, eltulajdonításukkal 52.200 forint kár érte volna a tó tulajdonosát.

A 27 és 25 éves iregszemcsei férfiak lakhelyén kutatást tartottak, de más tiltott halász eszközt vagy lopott halat nem találtak náluk.

A gyanúsítottakat előállították a Tamási Rendőrkapitányságra, ahol orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult ellenük. 

A nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket, mindketten beismerő vallomást tettek. Az ügyben a Tamási Rendőrkapitányság tovább folytatja a vizsgálatot.

Óriási fenékvarsákkal próbált meg halat fogni két orvhalász a Tiszán. Részletek ITT.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: police.hu)