2022. december 8. csütörtök | Mária
Aktuális

Fegyvert fogott a halőrre egy szegedi horgász

Fegyvert fogott a halőrre egy szegedi horgász

Megfenyegette a halőrt egy szegedi férfi, hogy megveri és bedobja a vízbe, majd később lőfegyvert fogott rá. A 51 éves horgász ellen most emelt vádat az ügyészség.

Személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy horgász ellen – írja a koroshircentrum.hu.

A vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tettek indítványt egy büntetlen előéletű 51 éves szegedi férfi ellen, aki horgászat közben megfenyegetett egy halőrt.

A férfi 2021. február 23-án, a délelőtti órákban Szarvason, az Üdülő sétány egyik telkén horgászott, amikor csónakon megközelítette egy halőr, aki vele szemben halászati ellenőrzést foganatosított, majd a feltárt szabálytalanságok miatt eljárást kezdeményezett.

A férfi indulatos állapotba került, sérelmezte a hivatásos halőr eljárását, majd a jogszerű intézkedés befejezését követően az esetről készített jegyzőkönyv lezárása után félelemkeltés céljából megfenyegette a sértettet, hogy belevágja a vízbe, és meg is fogja verni.

A sértett halőr még aznap, kora délután a Kákafoki-holtágon közlekedve ismét a terhelt telke előtt haladt el, ekkor a terhelt az ingatlan partján állva az engedéllyel tartott, töltetlen golyós lőfegyverét a vállához emelte, majd annak csövét félelemkeltés céljából végig a hivatásos halőr irányába tartotta, amíg az a partszakasz előtt csónakkal elhaladt.

Az ügyet tehát egy éven belül lezárták, a bíróság dönt majd a szegedi férfi sorsáról. 

November végén a Keleti-főcsatornánál el akarták gázolni a halőrt a nyakzó hálós orvhalászok. Részletekért KATTINTS IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotónk illusztráció, forrása: police.hu)