2022. augusztus 18. csütörtök | Ilona
Aktuális

Folytatódnak a stégellenőrzések a Körösökön

Folytatódnak a stégellenőrzések a Körösökön

A Siratói-holtágat követően a Kákafoki-holtágon folytatja a vízügy a stégek ellenőrzését. Akinek nincs érvényes mederhasználati szerződése, azt fel fogják szólítják annak megkötésére.

Folytatja a víziállások (stégek) ellenőrzését a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kötivizig) – közölték a Facebookon.

A helyszíni szemlével egybekötött stégmustrák július 20-án indultak el Békésszentandrás térségében, a Siratói-holtágon. A Körösökön a következő helyszín Szarvas-Békésszentandrási-holtágon vagy más néven Kákafoki-holtágon lesz.

Mivel a létesítmények megtekintését a holtág vízfelületéről, csónakból végezik, ezért kérik a vízi állást használókat, hogy – a könnyebb és gyorsabb beazonosítást segítve – szíveskedjenek a stégre jól látható, olvasható módon kihelyezni a Kötiviziggel kötött mederhasználati szerződés számát és az érintett ingatlan helyrajzi számát.

Felhívták a figyelmet, hogy ha a bejárás során olyan vízi állással találkoznak, amelyen a fenti adatok nincsenek feltüntetve, akkor a telektulajdonos személyének kiderítése után – amennyiben nincs érvényes mederhasználati szerződése – felszólítják az érintettet annak megkötésére – olvasható a tájékoztatóban. 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotó: Kötivizig)