2021. szeptember 16. csütörtök | Edit
Aktuális

Gereblyéző horgászokat értek tetten a Tiszán

Gereblyéző horgászokat értek tetten a Tiszán

A terheltek beismerő vallomást tettek, a rendőrök pedig lefoglalták a horgászkészségeket, amelyek közül az előke és a horog egy szakavatott szemnek már első ránézésre is furcsa benyomást kelt. 

Halőrök tetten értek két újkenézi férfit, akik Mezőladány külterületén, a Tisza folyó bal partján úgynevezett gereblyéző módszerrel horgásztak augusztus 3-án, kedden a kora délutáni órákban – adta hírül a rendőrség.

Az egyenruhások által közzétett fotók alapján nem tűnnek valami profiknak az elkövetők: meglehetősen egyedi előkét és horogkötést használtak. És a horog sem tűnik mai darabnak: rozsdás, tompa a hegye és ráadásul szakálla sincs. 

Ez persze a halőröket csepppet sem érdekelte, mert a gereblyézés – bárhogy is van összeállítva a szerelék – bizony tiltott halfogási módnak minősül. Ezért egyből értesítették a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársait, akik a két férfit előállították a Vásárosnaményi Rendőrőrsre.

A nyomozók orvhalászat vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták a jogsértőket, akik beismerő vallomást tettek. A horgászkészségeket az egyenruhások lefoglalták. A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság orvhalászat vétség miatt folytat eljárást.

Januárban a Tiszából gereblyéztek ki egy 56 kilós harcsát, amelyet megpróbáltak értékesíteni. Abban az ügyben a vádemelés már megtörtént, ítéletről egyelőre nincs hír. 

(fotók: police.hu)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!