2021. június 13. vasárnap | Anett, Antal
Aktuális

Gigabírság járhat a Horvátországban horgászó magyaroknak

Gigabírság járhat a Horvátországban horgászó magyaroknak

Bárki válthat horgászengedélyt Horvátországban, semmiféle vizsga nem szükséges hozzá. Viszont, aki engedély nélkül pecázik, komoly pénzbírságra számíthat. 

Hagyományosan kedvelt úticél a magyarok körében az Adria: rengetegen vehetik célba idén is a horvát tengerpartot. Azonban egy a magyarok által alig ismert szabály miatt könnyen keserűvé válhat a nyaralás – számolt be a penzcentrum.hu

A portál beszámolója szerint a hatóságok akár 3000 kunára (mai árfolyamon körülbelül 138 ezer forintra) is megbüntethetik azt, aki engedély nélkül horgászik a horvát tengerparton, ugyanis ott is szükség van helyben váltott engedélyre. Akár a partról, akár csónakból, akár kis zsebpecával horgászunk.

Ami viszont jó hír, hogy ehhez nem kell még horgászvizsga sem, és gyakorlatilag az összes szakboltban ki lehet váltani, de akár az interneten is megvehetjük.

Az árak pedig nem is olyan borsosak, főképp a büntetés mértékéhez képest: a napijegy 60 kunába kerül, ami megközelítőleg 2800 forint, a háromnapos horgászengedély 150 kuna, mintegy 7000 forint, illetve vehetünk akár egyhetes jegyet is, ami 300 kuna, átszámolva nagyjából 13 900 forint.

Úgyhogy nem éri meg kockáztatni, inkább szánjunk rá egy kisebb összeget, minthogy elkapjanak az ellenőrök, és érkezzen a gigabírság! Általában nagyobb horgásztúrákat szervező cégek már gondoskodnak az engedélyekről is, de azért érdemes rákérdezni.

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!