2022. december 8. csütörtök | Mária
Aktuális

Gyászol a horgásztársadalom: elhunyt a súlyos betegségekkel küzdő Erős Balázs

Gyászol a horgásztársadalom: elhunyt a súlyos betegségekkel küzdő Erős Balázs

Szomorú hírt közölt szeptember 6-án a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (Kemhesz): elhunyt Erős Balázs.

„Gyászol a megyei horgásztársadalom! Hosszú, súlyos betegség után elment Erős Balázs, aki nagy akaraterővel küzdött több betegség ellen. Sajnos a csatát 19 éves korában elvesztette. Balázs elhivatott, igazi horgász volt, aki nagyon szerette ezt a sportot, a vizeket, a halakat, az embereket. Elvesztése nagy vesztesége horgásztársadalmunknak! Elmékét örökre megőrizzük!” – fogalmaztak bejegyzésükben. 

A fiatal fiú ritka betegségekben szenvedett, amelyek miatt iskolába sem tudott járni, és az erős gyógyszerek alaposan megviselték a szervezetét, immunrendszerét – derül ki a feol.hu pár hónapja publikált cikkéből.  

A portál június elején azt írta, eddig Kata, az édesanya nemcsak nevében, de valójában is igen erősnek bizonyult. Akkor azonban mintha megroppant volna benne valami: a hosszú küzdelem nagyon megviselte. 

„Ahogy azt már mondtam, több ritka betegségére is fény derült, januárban pedig egy súlyos fertőzéssel bekerült a kórházba Balázs. Onnan ugyan kijött, de elkezdett fájni az arcra. Egy, a gyógyszerek miatt kialakuló gombás fertőzés alakult ki nála. Igen ám, de közben covidos lett, így covid osztályra kellett mennie, nem kerülhetett a hematológiára. Bent volt 10 napot, s közben az arcüreggyulladása miatt megműtötték. A szövettanból kiderült, hogy feketegomba fertőzése volt, ami életveszélyes volt. Ezt is a szteroid miatt kapta el – nyilatkozta Kata. 

Balázs akkor február végén mehetett haza, 22 napig erős gyógyszereket kapott. S ekkor újabb csapásként érkezett az epilepsziaroham, ami eddig sosem volt Balázsnál. Újabb gyógyszer, intenzív osztály, és egy újabb betegség: egy súlyos bélbaktérium támadta meg, amelyre antibiotikumot kapott. 

Nem, sajnos még itt sem volt vége: erre érkezett egy, a kolera törzséből származó baktérium, amire szintén kapott gyógyszert. Április 30-án mehettek haza, s volt egy hónap nyugalom. Közben persze hetente többször jártak a kórházba kezelésekre, vizsgálatokra, kontrollra.

Balázs aztán sajnos ismét egyre rosszabbul lett, s már ő mondta az édesanyjának, hogy most azonnal vigye be a kórházba. Intenzív osztályra került, és lélegeztetőgépre tették.

Közben találtak a fiúnak őssejtdonort, és ha felgyógyult volna, következhetett volna a transzplantációra, de sajnos erre már nem kerülhetett sor... 

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Erős Balázs FB-oldala)