2024. június 19. szerda | Gyárfás
Aktuális

Hatvan tonna szeméttől tisztult meg a Duna-part Komárom-Esztergomban – videóval

Hatvan tonna szeméttől tisztult meg a Duna-part Komárom-Esztergomban – videóval

Közel hatvan tonna szeméttől tisztították meg a Duna partját a Komárom-Esztergom Vármegyei Horgászegyesületek Szövetsége (Kemhesz) által szervezett akcióban, amelyhez több száz önkéntes csatlakozott, diákok, önkormányzatok, horgászok és kormányhivatali dolgozók.

A résztvevők a víz világnapja alkalmából immár harmadik alkalommal fogtak össze a Dunáért, Pilismarót-Basaharctól egészen Komáromig. A Duna menti települések 11 iskolájából 600 gyermek vett részt a szemétszedésben, Almásfüzitőn az iskolások mellett az óvodásokat is bevonták a szemétszedésbe – olvasható a Pecaverzumnak eljuttatott közleményben.

A Magyar Kormánytisztviselői Kar területi elnökségének szervezésében összesen 90 kormányhivatali alkalmazott is kivette a részét a feladatokból, ők Esztergomban, Komáromban és a neszmélyi szakaszon tevékenykedtek – ismertette Osvald Zsolt, a Kemhesz ügyvezető igazgatója.

Erős Gábor országgyűlési képviselő minden évben kesztyűt húz, idén az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium és Kollégium diákjaival együtt az esztergomi teherkomp környezetében szedték a szemetet. 

Zoltai Dániel, a szövetség elnöke elmondta, az önkéntesek ellátását az esztergomi Vasas Horgász Egyesület és a Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaság mellett vállalkozások és Esztergom Megyei Jogú Város, valamint Komárom Város Önkormányzatának vezetése biztosította. Kesztyűkkel és zsákokkal járultak hozzá az akció sikeréhez, valamint szerény vendéglátást nyújtottak az önkénteseknek.

Czunyiné Bertalan Judit, Komárom térségének országgyűlési képviselője elmondta, Magyarország kormányának kiemelt stratégiai parterei a horgászok és a horgászszervezetek, amely védik és óvják a vízi és vízparti környezetet, illetve a rájuk bízott természetes vizekben horgászati céllal gazdálkodnak és biztosítják a halállomány bőségét.

A Kemhesz kiemelt feladatként tekinti a környezet- és természetvédelmet a Duna helyzetét és védelmét, valamint a következő generáció nevelését. Ez a program egyesítette ezeket célkitűzéseket és hatékonyan szolgálta azokat.

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotók: Kemhesz)