2024. június 19. szerda | Gyárfás
Aktuális

Ikrával teli, 17 kilós pontyot is rejtett a folyóvízi horgász szákja

Ikrával teli, 17 kilós pontyot is rejtett a folyóvízi horgász szákja

Egy 8 és egy több mint 17 kilogrammos, láthatólag ikrákkal teli pontyot rejtett a szákja annak a horgásznak, akit a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének halőrei ellenőriztek. A halakat a halőrök visszaengedték, az illetékes hatóságnál pedig feljelentést tesznek.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetségének közleménye szerint bár nem napi vagy heti rendszerességgel adnak hírt a halőrök munkájáról, ők folyamatosan ellenőriznek a kezelésben lévő vízterületek partjainál. 

Az egyik vármegyei folyónál is így akadtak arra a két pontyra, melyből csak az egyiket írta be a horgász, s állítása szerint mindkettő 8 kilogrammos lehetett. Ez eleve szabálytalanságot jelentett, hisz az elvihető határ 6 kiló.

Rögtön látszott, hogy tele vannak ikrával ívás előtt, az egyik pedig vagy kétszer akkora volt, mint a bemondott 8 kiló. Végül a mérőeszköz 17,25-öt mutatott. 

A halőrök a halakat elkobozták, és visszaengedték folyóba, azok el is úsztak, a remények szerint pedig leívhatnak.

A Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége azt is közölte, hogy a május 2-ától kezdődő pontytilalom idején még fokozottabb ellenőrzésekre számíthatnak a horgászok.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(fotók: Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron Megyei Szövetsége)