2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Aktuális

Jelentős horgászati korlátozások lépnek életbe a Tisza-tavon

Jelentős horgászati korlátozások lépnek életbe a Tisza-tavon

Több fontos változás is életbe lép a Tisza-tavon november 15-től. A harcsahorgászatra teljes tilalmat vezetnek be, kíméleti területek jönnek létre, és a pergetők is korlátozásokra számíthatnak.

November 15-től február 28-ig a Tisza-tó teljes területén tilos a harcsa horgászata, kifogása (megtartása) és a vízből történő kiemelése, továbbá tiltott – a vermelő halállományok védelme érdekében – a szonár használata – adta hírül a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

A Tisza-tavon további korlátozások is életbe lépnek. Vermelő kíméleti terület a Dühös-lapos, azaz a 33-as főút hídja (Eger patak hídja), ettől a hídtól a rábolyi gátőrházig az Eger-patak medrének bal széle, a Kereknád, a Gémeskút és a Bocskoros híd által határolt terület. Ugyancsak kíméleti terület a Tisza folyón a 407–409 fkm közötti szakasz, a Katamarán kikötő belső kikötőbejárata és a 423 fkm közötti szakasz, valamint a 434-435 fkm közötti szakasz. Ezeken a területeken november 15-től február 28-ig mindennemű horgászat és a tartózkodás is tilos, csak az áthaladás engedélyezett – közölte Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft, amely további fontos tudnivalókról is hírt adott.

Mint írják, a Tiszavalki- és a Poroszlói-medencében november 15-től február 28-ig horgászni csak természetes csalival és egyágú horoggal engedélyezett. A pergetés, valamint a két- és háromágú horog használata kizárólag az Óhalászi-Holt-Tiszán, a Füredi-Holt-Tiszán, a Nagy-Morotván, a Hordódi-Holt-Tiszán, a IX. és VI. számú öblítőcsatornán, és a Szartos-árkon engedélyezett.

A Tisza-tavi halőrök egyébként már most nagy munkában vannak a vízszintcsökkentés miatt, legutóbb azonban egész más ügyben kellett közbelépniük. Öt órán át kerestek két idős horgászt, akik csónakjukkal eltévedtek a ködben

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft./Pecaverzum)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!