2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Aktuális

Kétszáz lékhorgászt kellett kimenteni egy jégtábláról Amerikában

Kétszáz lékhorgászt kellett kimenteni egy jégtábláról Amerikában

Még nem volt még elég vastag a jég, ez okozta a problémát. A pecásokat végül épségben kimentették, de az eset intő jel lehet.

Leszakadt egy jégtábla rajta mintegy kétszáz lékhorgásszal a minnesotai Felső Vörös-tavon – írja a BBC alapján a 444.hu.

„A jégtáblát megmozgatta a délnyugati szél, így végül letört” – mesélte Adam Studinski, a közeli JR's Corner lékhorgásztelep egyik tulajdonosa. 

A helyi rendőrségre futottak be az első hívások a jégtáblán rekedt horgászokról.

A jégtábla helyenként már harminc méternyire eltávolodott a szárazfölddel összeköttetésben álló jégtől, de végül Studinski mentősökkel megerősített csapatának sikerült egy szűkebb részen egy jéghídon át kimenekíteni az összes bajba jutott lékhorgászt, így három órával később már mindenki biztonságban volt.

Studinski szerint olykor-olykor előfordulnak ilyen balesetek a tavon, de szerencsére minden bajba jutott horgász nyugodtan viselkedett, így nem lett nagyobb baj.

„A munkánk része, hogy rianásokat keressünk, és készenlétben tartsuk a jéghidakat, ha bekövetkezne a baj” – mondta Studinski. 

A rendőrség mindehhez csak annyit tett hozzá, hogy az évnek ebben a szakaszában még kiszámíthatatlan a jég, ezért „különös elővigyázatossággal” szabad csak rálépni, akkor legalább négy hüvelyk azaz 10 centiméter vastag.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: WCCO-CBS Minnesota-Twitter)