2023. szeptember 26. kedd | Jusztina, Pál
Aktuális

Kitakarított parti helyek várják a horgászokat Poroszló és Sarud térségében

Kitakarított parti helyek várják a horgászokat Poroszló és Sarud térségében

A ponty fajlagos tilalmi idejéből már csak néhány nap van hátra. Készülve a tilalom utáni megnövekedett horgászlátogatottságra, nagy iramban zajlik a parti horgászhelyek karbantartása a Tisza-tó egyik leglátogatottabb térségben, a hevesi oldalon.

A legnépszerűbb horgászhalunkra még nem lehet célzottan horgászni, ezért a parti helyek sem zsúfoltak. Ezt az időszakot használja ki a karbantartó munkacsoport, és a horgászállások előtt elkezdte megszabadítani a vizet a felnövekvő növényzettől – számolt be honlapján a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.

A munka Poroszló térségében az úgynevezett rábolyi gátszakaszon kezdődött, és innen halad tovább Sarud irányába, ahol leginkább a nád és a gyékény akadályozza, nehezíti a halfogást. 

A Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. önjáró, úszó hínárvágó eszköze, a Truxor kiválóan alkalmas az ilyen feladatok ellátására, ezért ismét bevetették. A mellékelt képeken is jól látható, milyen szép munkát végzett.

A tervek szerint a tilalom végére befejeződik a horgászhelyek karbantartása, így a vendégek kulturált, akadályoktól mentes környezetben kezdhetik el a pontyozást.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft.)