2022. január 18. kedd | Piroska
Aktuális

Kiváló kezdeményezés: átadták az első közösségi stéget

Kiváló kezdeményezés: átadták az első közösségi stéget

Átadták az első közösségi stéget az Alcsi Holt-Tiszán. A horgászhelyet bárki szabadon használhatja. A tervek között további stégek építése és parti horgászhelyek kialakítása szerepel.

Átadta a Tisza Horgászegyesület az első közösségi stéget, amelyet bárki díjmentesen használhat ezentúl. 

Süle Tamás elnök a Pecaverzum érdeklődésére elmondta, a szükségszerűség vitte rá őket az Alcsi Holt-Tiszán végrehajtott fejlesztésre. „Egyre több horgász van a vízen, a hely meg nem lett több, és nincs mindenkinek stége” – fogalmazott.

A közösségi stéget bárki szabadon használhatja, mindösszesen annyi az elvárás, hogy megfelelő állapotban hagyja, ne rongálja meg, a szemetet szedje össze. „Bízunk benne, hogy tartósan mindenki vigyázni fog rá, és nem fogja tönkretenni” – fejezte ki reményét Süle Tamás.

Az egymillió forint értékű beruházást a Tisza Horgászegyesület saját forrásból valósította meg. Az engedélyt pedig a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóságtól (Kötivizig) szerezte be. 

„Egy egyesület feladata, ha hasznosít egy vízterületet, hogy az ott keletkező bevételt a vízre és a horgászokra költse a halasításon túl” – vélekedett az elnök. 

Mint megtudtuk, a közösségi stégek építése folytatódik az Alcsi Holt-Tiszán, további hat tervezése van folyamatban, és parti horgászhelyeket is kialakítanak majd. 

A Dunán egészen más a helyzet, ott illegális horgászbeállókat számolt fel a vízügy. Részletekért KATTINTS IDE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: Tisza Horgászegyesület)