2022. május 21. szombat | Konstantin
Aktuális

Komoly fejlesztéseket és telepítéseket tervez a Kajánsziki-víztározó új hasznosítója

Komoly fejlesztéseket és telepítéseket tervez a Kajánsziki-víztározó új hasznosítója

Komoly fejlesztésekbe és telepítésekbe kezdene a Bocskai Horgász Egyesület, amely 2037. végéig hasznosíthatja a 19 hektáros Kajánsziki-víztározót.

15 évre használatba kapta a Hajdúböszörmény külterületén található Kajánsziki-víztározót a Bocskai Horgász Egyesület havi 100 ezer forintért a hajdúböszörményi képviselő-testület decemberi döntésének nyomán – adta hírül a civishir.hu

A tavat az önkormányzat állami pályázati források révén fejlesztené a jövőben, és erről az elképzelésről a hasznosítási szerződés mellett sem mondanak le. 

A várostól északnyugatra található 19 hektáros tározónál a vizes sportok (evezés, vízitúrázás, horgászat) szem előtt tartásával alakítanának ki megfelelő infrastruktúrát. Mivel a terület közművesítetlen, már az elinduláshoz is kellene legalább 60 millió forint.

A nemrég aláírt hasznosítási szerződésről szóló képviselő-testületi előterjesztés szerint a böszörményi horgászegyesület – csak ők pályáztak – a következő években 15 stéget építene, filagóriákat helyezne ki, főzőhelyeket, zuhanyzóhelyeket csinálna, felújítaná a halőrházat, vadkamerákat, ismeretterjesztő táblákat helyeznének ki. 

Tervezik őshonos halak (compó, süllő, keszeg) telepítését, honlap indítását, sőt új halőrház építéséről is szó van. A jövőben egy önkormányzati kapcsolattartó részt vehet az elnökségi üléseken, továbbá éves sportbérletet biztosítanak a városházi dolgozóknak. 

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) tagjaként működő egyesület az elmúlt években ingyenesen használta a tavat, ennek vet véget most a 2037. végéig szóló szerződés. 

Kaotikus testületi ülésen döntöttek a Tiszaalpári Holt-Tisza jövőjéről. Részletekért KATTINTS IDE!

Helyek, ahol ingyen pecázhatunk Magyarországon. Tudj meg többet IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: abf-team.hu)