2024. július 17. szerda | Elek, Endre
Aktuális

Komoly összeghez juthat, aki segít elkapni az álmosdi horgásztó megmérgezőjét

Komoly összeghez juthat, aki segít elkapni az álmosdi horgásztó megmérgezőjét

Szándékos mérgezésre gyanakodnak az álmosdi horgásztónál, ahol felfüggesztették a horgászati tevékenységet, és komoly nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki érdemleges információval tudja segíteni a folyamatban lévő nyomozást.

„A mai nap folyamán a horgásztó területén valószínűsíthetően valamilyen formátumú mérgezés történt” – közölte közösségi oldalán az álmosdi önkormányzat július 4-én, csütörtökön. 

A közlemény szerint a hivatásos halőr, megtéve a szükséges intézkedéseket, a horgásztó egész területén felfüggesztette a horgászati tevékenységet.

„Ezek után nem kizárható az idegenkezűség ebben az ügyben, illetve a három héttel ezelőtti halpusztulás ügyében sem” – állapították meg.

Éppen ezért az önkormányzat megtette a feljelentést, a nyomozás folyamatban van. Sőt, nyomravezetői díjat ajánlottak fel teljes titoktartás mellett.

Az kaphatja meg a 250 ezer forintot, aki a nyomozás előmenetelét tudja segíteni érdemleges információval, ami folytán a tettes vagy a tettesek kézre keríthetőek.

A nyomozással kapcsolatos bárminemű információt a hivatásos halőr részére lehet eljuttatni, aki teljes diszkrécióval fogja kezelni a bejelentéseket – írták. 

A hivatásos halőr telefonszáma: 20/263-4753.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: Álmosd-Kokad Víztározó - Álmi tó FB-oldala)