2022. június 27. hétfő | László
Aktuális

Megszólalt a horgász, aki végignézte a Balatonba fulladt fiúk haláltusáját

Megszólalt a horgász, aki végignézte a Balatonba fulladt fiúk haláltusáját

Csónakjában ülve saját szemével látta elmerülni egy horgász azt 17 és 18 éves fiút, akiknek a testét hétfő estig nem találták meg a Balatonban. A horgász a helyszínen bekapcsolta a szonárját, amelyen jól kivehetően megpillantotta az egyik testet. Nagyvári Márk végignézte a fiatalok haláltusáját. Megrázó részletekről számolt be. (Frissítés június 7-én: megtalálták a két holttestet.)

Végignézte egy horgász alig száz méterre a csónakjából annak a két fiatalnak a haláltusáját, akik vasárnap tűntek el a Balatonban, Balatonaliga partjaitól 300-350 méterre – számolt be a Blikk, amely meg is szólaltatta Nagyvári Márkot. 

„Távcsővel rájuk néztem, mindhárman egy szörfdeszkán ültek, közel 400 méterre voltak a parttól. Ekkor vettük észre, hogy beborultak az egyébként sima, fodrozódó vízbe. És láttuk, hogy a srácok között kitört a pánik – idézte fel a tragédia pillanatait Nagyvári Márk. – A deszka kezdett befelé sodródni tőlük, ők pedig kétségbeesetten kapálóznak. Rémisztő volt látni, azonnal indultunk feléjük. Csak egyikük tudott úszni, próbált segíteni a másik kettőn, akik teljes pánikban, rémülten kapaszkodtak belé. Őt is lenyomták a víz alá. Aztán a harmadik fiatalember kicsit eltávolodott tőlük, és teli torokból kiabált segítségért. A másik két fiú feje még néhányszor felbukkant a vízből, azután az egyik, majd a másik is végleg elmerült.”

Harmadik társuk a part felé tempózott, őt egy horgászcsónakba emelték be. Az elsodródott szörfdeszkát pedig egy vitorláshajóba emelték be.

„A kiemelt fiú sokkos állapotban volt, sok vizet nyelhetett, többször is hányt a csónak oldala fölött. A parton mentő várta – folytatta a fejét csóválva a horgász. – Mi a helyszínen köröztünk, ott, ahol a két srác elmerült. Bekapcsoltuk a szonárt. És volt egy pillanat, amikor megláttam az egyik fiút. Nagyjából egy három centiméteres alak jelent meg a kijelzőn, jól kivehetően, úgy láttam, a tó legalján, több mint három méter mélyen feküdt a test.”

A kiabálást látva több hajó is a közelébe sietett, de rendkívül gyorsan játszódott le minden. Már senki sem tudott segíteni. A rendőrök és a vízimentők néhány perc alatt a helyszínre értek, és egészen addig cirkáltak, amíg az éjszakai vihar félbe nem szakította a kutatást. Ám többet nem bukkant fel egyik test sem. Úgy vélték, a lemezes szerkezetű, és repedésekkel teli fenék rejtette el.

A szerencsétlenségben egy 17 és egy 18 éves bódvalenkei fiú az áldozat. Hétfő estig keresésük nem vezetett eredményre. A Blikknek nyilatkozott egyik fiú édesapja is. A lap teljes cikke ITT érhető el.

Az RTL Klub is beszámolt a történtekről, nekik egy másik szemtanú is nyilatkozott, a videó ITT nézhető meg.  


Frissítés június 7-én: 

Megtalálták a két holttestet, az egyiket a kutatócsoport tagjai, a másikat pedig egy horgász, aki a víz tetején vette észre a lebegő hullát. 


Július 5-én, vasárnap is többen bajba jutottak a Balatonban. Összesen 7 személyt mentettek ki a vízi rendészek, hat vízibiciklist és egy motorcsónakost. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: RTL Klub)