2022. június 27. hétfő | László
Aktuális

Nyolcszáz fővárosi horgász kapott ingyen halmatracot

Nyolcszáz fővárosi horgász kapott ingyen halmatracot

Több mint egymillió forint értékben nyolcszáz darab halmatracot osztott ki horgászai között a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége (Főhesz) az elmúlt három év során. A tervek szerint jövőre is folytatják a pecások körében népszerű kezdeményezést.

Ingyen halmatracot kaptak ajándékba azok a horgászok, akik a Főhesz budapesti irodájában váltottak éves területi jegyet január 18. és április 30. között. 

Az akciót már harmadik éve futtatja a szövetség. Az ügyvezető igazgató a Pecaverzumnak elmondta, az elmúlt három évben több mint egymillió forint értékben osztottak ki egyedi logóval ellátott, maximum hat-nyolc kilogrammos halak tárolására alkalmas halmatracot. 

„Az Energofish rendszeresen támogatja a szövetséget, és velük tudtunk rendkívül kedvezményes áron hozzájutni a matracokhoz. Nem csak azok kaptak belőle, akik engedélyt váltottak, horgászversenyeken és gyerektáborokban is gazdára találtak belőlük. Pont most fogynak el, már csak néhány darab maradt” – nyilatkozta Dudás Tibor, aki hangsúlyozta, céljuk, hogy minél kíméletesebben bánjanak a horgászok a kifogott példányokkal.

Éppen ezért a horgászrendben szerepel is ajánlásként, hogy aki célzottan nagy halra horgászik, vigyen magával halmatracot. „Ha egy nagytestű halat leejtünk fotózás közben vagy a sóderen végighempergetjük, abban a pillanatban még nem fog elpusztulni, de lehet, hogy később egy parazitás vagy batkeriális fertőzés a lassú halálához vezet. Ha a fertőzés elindul, a hal nem tudja magát meggyógyítani, és felemészti a testét a betegség” – mutatott rá, miért is olyan fontos, hogy megfelelő körülmények várják a halakat a parton. 

A Főhesz tervei szerint a pecások körében népszerű kezdeményezés jövőre is folytatódik.

(fotók: Főhesz)

Pecaverzum a közösségi médiában:

Kövessétek Facebook-oldalunkat!

Csatlakozzatok hozzánk Instagramon!

Iratkozzatok fel Youtube-csatornánkra!