2024. június 19. szerda | Gyárfás
Aktuális

Örök életre szóló eltiltást kapott egy horgász

Örök életre szóló eltiltást kapott egy horgász

Végleges eltiltást kapott egy horgász Kiskunhalason. A Sóstó Sporthorgász Egyesület vezetése most először hozott ilyen határozatot, ezt az új elfogadott közgyűlési döntés tette lehetővé. Dobos János elnök szerint azoknak az embereknek nincs helye a tóparton, akik nem elégszenek meg a hivatalosan kifogható méretű és elvihető halmennyiséggel.

Végleges, örök életre szóló eltiltást kapott egy horgász Kiskunhalason a Sóstó Sporthorgász Egyesülettől – derül ki a Halasmédia videójából

A horgász méreten túli halat tartott a szákjában, ami nem volt bejegyezve a fogási naplójába. Éppen indult volna haza, amikor a halőr ellenőrzés alá vonta, és ez a szabálytalanság kiderült. 

A halőri intézkedéskor jelen volt a Sóstó Sporthorgász Egyesület Fegyelmi Bizottságának elnöke is. 

Jáger Szabolcs elmondta, a horgász először arra hivatkozott, hogy elfelejtette beírni a halat a fogási naplóba. „A fegyelmi tárgyaláson már teljesen más történet látszódott kirajzolódni. Akkor arra hivatkozott, hogy le szerette volna fényképezni, de késett a fényképezéssel” – nyilatkozta Jáger Szabolcs. 

Az egyesület történetében most először hoztak ilyen végleges eltiltásról szóló döntést, amit egy nemrégiben elfogadott közgyűlési döntés tett lehetővé. „Ez azokkal a horgászokkal szemben alkalmazandó, akik nem becsülik meg a tó élővilágát, nem elégszenek meg a szabályzatban előírt halmennyiséggel, hanem ezen felül még csúnyán kifejezve halat lopnak, mert gyakorlatilag a közösségtől veszik el a halat” – fogalmazott Jáger Szabolcs.

Dobos János, a Sóstó Sporthorgász Egyesület elnöke, aki egyben halőr is, elmondta, rengeteget kint vannak a Sós-tavon, hogy fenntartsák a rendet. 

„Aki ezt megcsinálja, az vállalja a következményét. Én nem fogok most már könyörögni, meg kérni, hogy ne csinálja. Megkapta a végleges eltiltást, majd elgondolkodik rajta, hogy hol fog horgászni, mert itt nem” – egyértelműsítette Dobos János. 

A helyi szabályok szerint a ponty maximális elvihető mérete 55 centiméter. Ehhez képest a horgász egy 58 centis példányt tett el a szákjába, és mivel a fogási naplóba sem írta, be, rögtön egyszerre két szabálysértést is elkövetett.

Méreten aluli pontyokat rejtegettek a szabálytalan horgászok. Részletek IDE KATTINTVA!

187 millióból fejlesztették a halőrök gépjárműflottáját. Nézd meg az új járgányokat IDE KLIKKELVE!

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(fotó: pixabay.com)