2023. december 1. péntek | Elza
Aktuális

Öt évre szóló horgászengedélyt dobtak a magyar piacra

Öt évre szóló horgászengedélyt dobtak a magyar piacra

Igazán szokatlan ajánlattal rukkolt elő a Zala megyei Lenti határában található Sárbereki Horgásztó. 

A közösségi oldalukon meghirdetett akció keretében öt évre szóló területi engedélyt lehet váltani. A horgászjegy érvényessége 2023. január elsejétől 2027. december 31-ig tart. 

Az összeg, amelyet ezért a lehetőségért ki kell fizetni: 499.999 forint. Ezért a summáért tehát a tó nyitva tartási idejében korlátlanul „lógathatunk”, de halat egy darabot sem vihetünk haza, ugyanis a vízterületen a C&R horgászat (catch and release, megfogni és visszaengedni) van érvényben. 

Ha 24 órás bontásban kiszámoljuk, és elméleti síkon azt feltételezzük, hogy minden áldott nap a parton tudunk lenni, akkor elenyésző összegért hódolhatunk szenvedélyünknek. 

Az öt év 1825 napból áll (szökőévet nem figyelembe véve), így az egy napra jutó engedély ára 273,97 forint. Pár darab kifliért kell jelenleg ennyit fizetni. 

Az akció még él, akinek van befektetnivaló fél millája, és biztosítani szeretné horgászhelyét az elkövetkezendő fél évtizedre, mindenképpen érdemes eljátszania a gondolattal, hogy még idén a fa alá kerüljön az igazán kuriózumnak számító területi engedély.

A tó honlapja szerint a zalai dombok közt megbúvó Kerka-parti kisváros, Lenti bányatavából alakították ki a Sárberki horgásztavat. A város észak-keleti végén elterülő 6 hektáros horgásztó csodálatos környezetben, folyamatosan bővülő szolgáltatásokkal várja mind a horgászokat, mind a pihenni, kikapcsolódni vágyókat. A tó partján épült 15 faház kitűnő szálláslehetőséget kínál családi hétvégék, baráti társaságok összejöveteleihez.

Az erősen feltörő forrásoknak köszönhetően állandó, bő átfolyó vízhozam, jelentős, helyenként 4-6 méteres vízmélység és a nagyon jó vízminőség jellemzi a tavat. 

Íme a vissza nem térő ajánlat:

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitóképünk illusztráció, forrása: pixabay.com)