2024. május 21. kedd | Konstantin
Aktuális

Százméteres halászhálót találtak a Gólem-tóban – videóval

Százméteres halászhálót találtak a Gólem-tóban – videóval

Az Észak-Magyarországi Horgász Egyesület (ÉMHE) halőrei a múlt héten tudomást szereztek arról, hogy ismeretlenek a Gólem-tavon kihelyeztek egy hálót – közölték a Facebookon.

Ezt követően összehangolt munkában három éjszakán keresztül megfigyelték a területet drónokkal és hőkamerákkal azt várva, hogy az illegális halfogó eszköz tulajdonosa megjelenik. 

Mivel nem történt semmi, és esetleges halpusztulás veszélye is fennállt, így május 10-én, pénteken reggel felszedték a hálót, amely nyékládházi strand környékén, az úgynevezett TSZ-tórészletben volt elhelyezve. 

Az öblöt teljesen elrekesztve, keresztben behúzva volt a négyméteres vízbe a körülbelül száz méter hosszú, húszszor húsz centiméter szembőségű háló.

„Ez a szemméret nem a két-háromkilós pontyok megfogására alkalmas. Szerencsére hal nem volt a hálóban. Felhívjuk a szabálytalankodók figyelmét, hogy súlyos eltiltásokkal büntetjük tettüket. Várjuk a tulajdonos jelentkezését, a hálóját nyugodtan átveheti halőreinknél” – írták a tájékoztatóban.

Még több friss hírért KATTINTS IDE!

(nyitókép: ÉMHE FB-videó képernyőfelvétel)