2024. március 3. vasárnap | Kornélia
Aktuális

Színes programokkal várja a horgászokat a 30. FeHoVa

Színes programokkal várja a horgászokat a 30. FeHoVa

2024 februárjában harmincadik alkalommal rendezik meg a FeHoVa – Fegyver, horgászat, vadászat nemzetközi kiállítást a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. A FeHoVa ez alkalommal is négy napig vár minden horgászt, természetkedvelőt, vadászt, erdészt és fegyverrajongót február 8. és 11. között.

A kiállítást a horgászpavilonban bemutatók, előadások színesítik. A színpadon technológiai újításokat, új dizájnokat és egyedi megoldásokat mutatnak be, de lesz wobblerfaragás és horgászvizsga-felkészítő tanfolyam is.

A horgászpavilon tervezett programjai idén is élménydús, izgalmas és egyben ismeretterjesztő kalandokat hoznak a látogatók számára.

A pergetőmedencénél zajló bemutatókat élő ragadozó halak teszik majd izgalmasabbá. Ezen a helyszínen csalivezetési bemutatók, hasznos pergetőtippek és -trükkök várják az érdeklődőket.

Újra vízre szállnak az etetőhajók az erre épített teszttóban.

Ismét kipróbálható lesz a méltán népszerű „fárasztó-szimulátor”, a gyerekek időtöltéséről pedig a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) Horgászsulija gondoskodik. Az éves horgászjegy kiváltására is lesz lehetőség a Mohosz-standon, illetve állami horgászvizsgát is lehet tenni. Neves magyar sporthorgászok beszámolói, bemutatói is gazdagítják a programot.

A horgászpavilon tervezett programjai:

- Etetőhajótesztek egy külön erre a célra épített medencében minden nap 11.00–15.00 között (etetőhajó, teszttó)
- Pergetőmedence – csalivezetési bemutatók láthatók és hasznos pergetőtippek és -trükkök hallhatók
- Fárasztó-szimulátor
- Mohosz Horgászsuli gyerekeknek
- A Mohosz-standon lehet éves horgászjegyet váltani, illetve állami horgászvizsgát tenni ingyenesen
- Neves magyar sporthorgászok beszámolói, bemutatói
- Wobblerfaragás

A 100 éve született Csergezán Pál festő különleges alkotásaiból készült bemutató és Szunyoghy András grafikusművész kifejezetten a 30. jubileumi FeHoVára készített emlősök és madarak anatómiai jellemzőit ábrázoló munkáiból összeállított művészeti kiállítások is színesítik a programot.

A Nimród mozi, a “Sárba zárt névjegyek!” című, a Kárpát-medence vadászható és védett vadfajainak lábnyomait bemutató kiállítás és a négy földrész különleges trófeáit bemutató dioráma, valamint a solymászbemutató a gyerekekkel érkező családok kedvencei lehetnek.

A hat éven aluli gyerekeknek ingyenes a kiállítás látogatása.

A FeHoVa kiállításon résztvevő cégek között a katalógusban böngészhet.

A FeHoVa teljes szakmai programja ITT érhető el.

Néhány praktikus információ:

A felnőtt napijegy megvásárolható online elővételben, kedvezmény is érvényesíthető előzetes regisztráció esetén. A csoportos, a diák, a nyugdíjas, a csoportos diák, illetve a családi jegy kizárólag a helyszíni pénztárakban váltható. A belépőjegyárakról részletes információkat ITT lehet találni.

A kedvezményes belépőjegy vásárlásához online elérhető kuponok állnak rendelkezésre. A kedvezmények igénybevételéhez a kitöltött kupont aláírva kell leadnia pénztáraknál. A kuponokról bővebben ITT.

Érdemes a FeHoVa applikációban is böngészni, mert a kedvezményes jegyvásárlás mellett lehetőséged van a látogatásod előzetes megtervezésére. Jelöld meg a kedvenc kiállítóidat, programjaidat, tájékozódj könnyebben a helyszínen! Az applikáció letöltéséhez kattints IDE!

Az idei év újdonsága, hogy a kiállítók akcióit egy csokorba gyűjtötték a FeHoVa honlapján, ahol előre meg lehet nézni az akciókat, melyik kiállító mivel várja a horgászokat.

A rendezvénynek a korábbi évekhez hasonlóan a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ ad otthont. Belépés az I. és III. kapukon lehetséges. A helyszín személygépkocsival a belváros felől a Kerepesi út felől közelíthető meg.

De tömegközlekedéssel is könnyen elérhető. A sűrítve közlekedő 10-es busszal az Örs vezér térről a 3-as kapu megállónál vagy a Vásárközpont Főbejárat megállónál is le lehet szállni. A 37-es villamossal vagy metróval a Pillangó utcai metró megállótól is gyalogosan elérhető a helyszín.

A FeHoVa nyitva tartása: 

Február 8, csütörtök: 9-18 óra

Február 9, péntek: 9-18 óra

Február, 10, szombat: 9-18 óra

Február 11., vasárnap: 9-17 óra

Helyszín:

HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ

H-1101 Budapest, Albertirsai út 10.

Kutyával való belépés a Főbejáraton, I-es fogadón keresztül lehetséges, fontos, hogy belépéskor ellenőrzik a póráz, szájkosár és az oltási könyv meglétét, valamint a kutya oltási könyvének érvényességét.

A megváltott belépőkkel nemcsak a horgász- és a vadászprogramokat látogathatjuk, hanem részt vehetünk az egyidejűleg zajló XI. FeHoVa-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállításon (CAC, CACIB) is.

A FeHoVa honlapja ITT ÉRHETŐ EL.

(x)

Még több friss hírért KATTINTS IDE!