2023. február 5. vasárnap | Ágota, Ingrid
Aktuális

Több jó hír is érkezett a népszerű szolnoki holtágról

Több jó hír is érkezett a népszerű szolnoki holtágról

Idén is nagy hangsúlyt helyeznek az idegenhonos, nemes halak horgászatát is zavaró törpeharcsa-állomány csökkentésére a Malomzugi Holt-Zagyván, ahol zajlik a vízfeltöltés és telepítést is terveznek. 

Megkezdte a törpeharcsák idei gyérítését a Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KTVHESZ) az általa kezelt Malomzugi Holt-Zagyván – írja a szoljon.hu.

Első körben megtörtént az ökológiai célzatú halászathoz használatos eszközök, varsák kihelyezése. Az eszközöket év végén fel kellett szedni, az 2022-es évre szóló engedély ugyanis december végén lejárt. Most azonban megkapták az idei engedélyeket is, így megkezdődhetett a szúrós uszonyú, inváziós halfaj ritkítása a horgászvízben.

A varsák felnézésére és a kifogott törpeharcsák eltávolítására a hét valamelyik napján kerül sor.

Szintén a Malomzugi Holt-Zagyvához kapcsolódó hír, hogy zajlik a terület vízfeltöltése, amelyet követően újra haltelepítésre kerülhet sor – olvasható a KTVHESZ Facebook-oldalán

„Reméljük, hogy a tél nem tréfál meg bennünket, és az ecsegfalvai tógazdaságunkban március 15. környékén megkezdhetjük a háromnyaras pontyok halászatát” – fejezte ki várakozásait a KTVHESZ.

Terveik szerint a tógazdaságból 15.000-20.000 kilogrammot tudnak majd az általuk kezelt vízterületekbe telepíteni. A Malomzugi Holt-Zagyába 3000-4000 kilós mennyiség várható. 

Friss hírekért látogass el a Pecaverzum főoldalára!

(nyitókép: KTVHESZ)